Вантажні перевізники протестують біля Консульства Польщі у Львові (ФОТО)

10:47, 8 жов. 2019
 
Вантажні перевізники протестують біля Консульства Польщі у Львові (ФОТО)

Біля Генерального Консульства Польщі у Львові розпочався пікет вантажних перевізників України. Як повідомляє кореспондентка Суспільного із місця події Оксана Цихоляс, на  акцію зібралося 50 людей. А як повідомила працівниця відділу комунікації Нацполіції Львівщини Іванна Кутнів, під консульством зібралося близько 40 людей.

У такий спосіб перевізники хочуть донести до влади Польщі інформацію про недостатню кількість дозволів на перевезення, виданих Польщею. Організатор акції - громадська організація «Міжнародні перевізники України». 

Нагадаємо, водії фур зі Львова 30 вересня взяли участь у акції протесту під стінами Кабміну. До них приєднались учасники з інших областей України. Вони вимагали аби одноразові дозволи на перетин кордону з Польщею видавали на пунктах пропуску. Як пояснив у цей день  прем’єр-міністр України, Олексій Гончарук, за домовленністю Україна щороку обмінюється з Польщею певною кількістю дозволів. Те, що зараз їх не вистачає, обидві країни намагаються вирішити

А раніше  23 вересня водії фур влаштували акцію протесту на дорогах, що ведуть до пунктів пропуску у Шегинях та Краківці на Львівщині. 6-го серпня водії перекривали трасу Київ-Чоп. А 2-го серпня близько сотні перевізників їздили у Трускавець, тоді вони кандидатам у депутати від партії «Слуга народу» передалИ колективну заяву з вимогою до кінця цього року надати додатково 60 000 польських дозволів.

ФОТО Оксана Цихоляс, UA:Львів