У Годовиці на Львівщині відбувається проект “Пінзель. Ukrainian Live" (ФОТО)

20:40, 24 сер. 2019
 
У Годовиці на Львівщині відбувається проект “Пінзель. Ukrainian Live

До Дня Незалежності, у Годовиці, що біля Львова відбувається мистецький проект “Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці”. Як повідомила співорганізаторка проекту Івона Лобан, “Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці", це суміш української класики від спільноти музикантів та культурних менеджерів, яким не байдужа доля української культури. 

Мистецький проект “Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці” створений, щоб звернути увагу та врятувати храм, де творив Йоган Георг Пінзель, відомий скульптор, чиїми шедеврами захоплювалася Європа. У селі Годовиця, що під Львовом, Пінзель створив один із своїх центральних творів – вівтар у храмі XVIII століття. Нині будівля в аварійному стані: без даху, склепінь, руйнується під дощем, снігом та вітром і заростає травою.

Центральною подією проекту став концерт симфонічної музики від Ukrainian Festival Orchestra (UFO). Диригент Іван Остапович. Директор оркестру – Тарас Демко. 

У виконанні UFO прозвучала світова прем’єра Другої симфонії Павла Сениці, яка була похована в архівах понад сто років.

Разом з оркестром київський піаніст Сергій Ковальов зіграв Фортепіанний концерт Фа дієз мінор Станіслава Людкевича, а соліст Львівського органного залу Дмитро Микитин виконав Концерт для фортепіано з оркестром Романа Сімовича. Скрипаль зі США Орест Смовж виконав Поему-концерт Євгена Станковича для скрипки з оркестром. Також прозвучали фрагменти з балету іншого львівського класика Анатолія Кос-Анатольського “Хустка Довбуша”.

Фото UA:Львів.