На Личаківському кладовищі освятили пам’ятник Василю Сліпаку (ФОТО)

13:20, 29 чер. 2019
 
На Личаківському кладовищі освятили пам’ятник Василю Сліпаку (ФОТО)

Сьогодні з нагоди третьої  річниці від дня смерті Героя України Василя Сліпака відбулась панахида у Гарнізонному храмі. Опісля поминальні заходи та освячення пам’ятника на Личаківському кладовищі. 

Василь Сліпак був  українським оперним співаком, солістом Паризької національної опери, волонтером, учасником бойових дій на Сході України відомим під позивним «Міф». 

"Вшанування пам’яті Василя Сліпака і всіх наших героїв - це для всіх нас є нагода застановитися над тим, яка є ціна нашого. Тому що хтось з любові до України, українців віддав своє життя, щоб ми жили, щоб в Україні був мир і спокій і щоб ми не боялися боротися і перемагати", - сказав настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла о. Степан Сус.

Також о 20:00 у Гарнізонному храмі розпочнеться маратон пам’яті Василя Сліпака. Музиканти виконають твір Йозефа Гайдна «Сім останніх слів Ісуса Христа». Завтра у Львівській філармонії відбудеться концерт «Тиха музика». Концерти відбудуться і в інших містах України, а ще у Франції та Америці. Завершиться ІІІ Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака концертом у Києві.  

ФОТО Іванка Дусько. UA:Львів