У трьох працівників дитячого садку №168 виявили стафілокок.

18:31, 15 кві. 2019
 
У трьох працівників дитячого садку №168 виявили стафілокок.

У трьох працівників дитячого садку №168 виявили стафілокок. Про це повідомила начальниця відділу  розслідування спалахів Держпродспоживслужби Олена Улашина. Окрім того під час перевірки виявили, що працівники не дотримуються вимог термічної обробки м’ясних та рибних виробів. Також на кухні відсутні засоби контролю температури продуктів. А в заготівельному цеху, де є сира продукція, виготовляли салати.  Ще одне порушення, за словами Олени Улашиної - прибиральний інвентар зберігали в туалеті для персоналу.

"По результатах лабораторних обстежень персоналу, які сьогодні вже отримали від лабораторного центру - у трьох працівників виявили патогенний стафілокок. Вони вже відсторонені від роботи і направлені на лікування.Садочок сьогодні ще не експлуатувався, у садочку проведена заключна дезінфекція під час перевірки. Вирішується питання про його відкриття", - сказала Оена Улашина. 

Нагадаємо, 6 дітей віком 3-4 роки звернулися до лікарів із ознаками отруєнням у період від 6 до 11 квітня. Усі вони відвідували один дитячий садок №168. Від 11 квітня садок тимчасово призупинив роботу, а Держпродспоживслужба спільно з обласним лабораторним центром розпочала там перевірку.