Для ветеранів війни проводять заняття з іпотерапії (ВІДЕО)

16:14, 24 бер. 2019
 
Для ветеранів війни проводять заняття з іпотерапії (ВІДЕО)

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій запустив проект, в межах якого учасники АТО та ООС катаються верхи на конях під наглядом іпотерапевтів. Про це повідомляють кореспонденти UA:Львів.

Заняття з іпотерапії відбуваються на базі «Бухта вікінгів». За словами психолога центру надання послуг учасникам бойових дій Юлії Кунти, на перше заняття до участі зголосилось близько 20 ветеранів бойових дій. Їх поділили на групи по 4 чоловік. Кожен учасник має пройти по 5 занять безкоштовно. Проводять заняття з верхової їзди інструктори з іпотерапії з Полтавщини - Василь Ірха та Олександра Хандогіна.

«З 2018 року ми запросили до участі у сеансах іпотерапії колишніх бійців АТО. У нас в Полтаві цей експеримент мав успіх. То ж ми плануємо проводити навчання для учасників бойових дій для подальшої роботи із дітьми та своїми побратимами, як рівний з рівними. Це сприяє й соціальній адаптації, й реабілітації, й інклюзії», – говорить Олександра Хандогіна.

Іпотерапія – це метод лікування, заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем, адаптованим до можливостей хворого в опануванні верхової їзди.

 

ФОТО: Анастасія Бахур