На Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять Ігоря Білозора

15:43, 24 бер. 2019
 
На Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять Ігоря Білозора

Сьогодні, 24 березня, на Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять народного артиста України, лідера ВІА «Ватра» Ігоря Білозора. Сьогодні виповнюється 64-та річниця з дня народження композитора. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Львів’яни, родина та друзі композитора поклали квіти та лампадки до могили митця. Опісля представники духовенства провели чин панахиди.

Довідково:

Ігор Білозір народився 24 березня 1955 року в місті Радехові у Галичині. Навчався в Радехівській ЗОШ № 1. Перші музичні композиції І. Білозіра виконував шкільний вокально-інструментальний ансамбль, а перший професійний запис відбувся у 1969 році на Львівському радіо в передачі «Мандрівний меридіан».

Навчався у Львівському музично-педагогічному училищі та Львівській консерваторії. Стажувався у США та Канаді.

Від 1977 року — керівник ВІА «Ритми Карпат» Львівського автобусного заводу, від 1979 — художній керівник і соліст ВІА «Ватра» Львівської обласної філармонії, що виконує більшість його пісень донині.

Побитий 8 травня 2000 року у кав’ярні «Цісарська кава», що на проспекті Шевченка у Львові. Внаслідок завданих травм 28 травня 2000 року помер у лікарні. Похований у Львові на Личаківському цвинтарі (поле № 2).

ФОТО: ЛОДА