Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо призначення Наталії Дячук головою Дільничної виборчої комісії без її згоди

17:34, 19 бер. 2019
 
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо призначення Наталії Дячук головою Дільничної виборчої комісії без її згоди

На Львівщині відкрито кримінальне провадження через те, що жительку міста Червоноград Наталію Дячук без її згоди призначили головою Дільничної виборчої комісії за поданням кандидата у Президенти Юрія Бойка. Наталія Дячук каже, що після того, як дізналась про призначення, проконсультувалась в Червоноградському Центрі безоплатної правової допомоги, після цього звернулась в Громадянську мережу ОПОРА. За рекомендацією мережі ОПОРА Наталія Дячук подала заяву в поліцію. 

"Я спочатку зробила спроби, щоб зрозуміти як таке сталося, бо для того, що б була призначена головою ДВК потрібно не просто моя згода, а копії моїх документів, заява і, очевидно, що якщо мені говорять, що я вже голова ДВК, то ці документи були кимось подані. Ніхто мене не повідомив, як таке сталося, як сталося таке, що підробили документи, хто це зробив. Я прийняла рішення податися в поліцію", - розказала Наталія Дячук.

"За цим фактом  правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 358  ККУ – підроблення документів, печаток, штампів чи їх використання. Ця стаття передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі до 2 років. На даний час встановлюються усі обставини, призначено експертизу", - розповіла речниця Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.