У Львові поліцейські "по гарячих слідах" впіймали двох грабіжників

13:00, 17 бер. 2019
 
У Львові поліцейські

У суботу близько 5-ї години ранку до патрульних поліцейських 2 батальйону звернувся чоловік . Він повідомив, що поблизу нічного клубу на проспекті Чорновола на нього напали двоє чоловіків: побили , забрали сумку та 2 тисячі гривень. Також у чоловіка викрали ключі від квартири та пістолет (для відстрілу гумових куль) разом із дозволом на користування зброєю. За словами чоловіка, який постраждав, грабіжники сіли в BMW на іноземній реєстрації та втекли.
Поліцейські розпочали пошук автомобіля та невдовзі знайшли його на вулиці Хімічній. За кермом автомобіля був 21-річний хлопець. За словами речника Патрульної поліції Львова Мар’яна Шпитака, чоловік був у стані сп’яніння. Це підтвердила перевірки на приладі Drager. У крові чоловіка виявили 0, 38 проміле при допустимій нормі у о, 2 проміле, що майже у два рази перевищує допустиму норму.
Згодом патрульні разом із слідчо-оперативною групою затримали другого нападника. Неподалік від будинку, у сміттєвому баці, патрульні знайшли сумку заявника та дозвіл на зброю. Обох чоловіків затримали у порядку статті 208 КПК (без ухвали слідчого чи судді). На водія BMW склали протокол за статтею 130 КУпАП (керування автомобілем в стані сп’яніння).