Заборона церков УПЦ МП, перископи для військових та штучний стравохід для дівчинки | 04.07.2022

4 лип. 20:00


У Львові на 3D-принтерах створюють перископи для українських бійців. Прилади дозволяють воїнам на передовій ще більше убезпечити себе від ворожих куль. Виготовляє перископи приватне підприємство, яке до війни спеціалізувалося на проектуванні інженерних мереж.

Під час закритого засідання львівської мерії 30 червня депутати ухвалили рішення про заборону української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомив депутат Юрій Ломага, який і підготував цю ухвалу. За його словами, діяльність цих структур має антидержавницький та антиукраїнський характер. Таке рішення про заборону діятиме на території усієї Львівської громади.

Мама 6 річної Олі згадує про проблеми зі здоров’ям дитини. Дівчинка у дворічному віці випила мийний засіб. Хімічна рідина опалила стравохід дитини і вона не могла нормально ковтати їжу. Упродовж кількох років медики проводили операції та розширювали звужений стравохід, аби Оля могла їсти. Та згодом і це перестало допомагати. Школярка не могла ковтати воду та слину, тому мусила постійно носити з собою хустинку.

Останні новини Львівської області – в дайджесті Суспільного.

Інші випуски
Більше відео