Легенда повертається: UA: Радіо Промінь запускає оновлений «Хіт-парад 12 – 2»

Легенда повертається: UA: Радіо Промінь запускає оновлений «Хіт-парад 12 – 2»

20 тра. 2021

У п’ятницю, 21 травня, в ефірі UA: Радіо Промінь прозвучить перший випуск оновленого музичного «Хіт-параду «12 – 2». Програма виходитиме в ефір щоп’ятниці о 17:00. У Львові UA: Радіо Промінь можна слухати на 102,5 FM.

Головний принцип хіт-параду залишається незмінним: щотижня протягом години в ефірі звучать дванадцять музичних композицій, після чого розпочинається голосування слухачів. У наступному випуску за результатами цього голосування дві пісні вибувають з хіт-параду, натомість ведучі пропонують дві нові композиції.

Але будуть і певні нововведення. Так, кожного випуску ведучі будуть залучати до програми експертів — відомих продюсерів, музичних журналістів і блогерів, топових музикантів. Вони не впливатимуть на результати голосування, але доповнюватимуть ефіри цікавою інформацією та висловлюватимуть свої професійні думки: аналізуватимуть причини вильоту пісень з хіт-параду, коментуватимуть нові треки та даватимуть свої прогнози щодо результатів хіт-параду.

Також в оновленому «Хіт-параді 12 – 2» з’явиться нова рубрика — Stories — у якій раз на тиждень ведучі разом з експертами та слухачами будуть згадувати одну з композицій, що посідала перше місце в хіт-параді в 90-ті роки.

Ведучими оновленого чарту стануть журналістка Світлана Берестовська, яка до цього вела на UA: Радіо Промінь програму «Антологія. Український альбом», та відомий шоумен і радійний менеджер Єгор Прищепкін

«Свого часу “Хіт-парад “12 – 2” став, без перебільшення, революцією на українському музичному просторі. Це був перший і найпопулярніший музичний хіт-парад в Україні. Саме завдяки йому було відкрито багато нових імен, які на сьогодні є зірками українського шоу-бізнесу. Коли ми почали працювати над новою версією цього хіт-параду, ми були вражені тим, як багато людей його добре пам’ятає. Тому ми відчуваємо велику відповідальність. Я дуже тішуся і трохи хвилююся, що нам сьогодні довірили робити його оновлену версію. І дуже цьому радію», — поділилась враженнями від перезапуску проєкту ведуча «Хіт-параду «12 – 2» Світлана Берестовська.

Зміниться й звучання хіт-параду. До нього потраплятиме переважно сучасна українська танцювальна музика та рок-музика. І зовсім не буде традиційної української естради.

«UA: Радіо Промінь дуже змінилося за останні роки. Нам вдалося створити сучасне, актуальне, і справді популярне радіо. Проте є традиції, які можна повернути, дещо переосмисливши. На мій погляд, «Хіт-параді 12 – 2» — саме та історія. Ми запропонуємо слухачам сучасний, якісний та цікавий продукт. Сподіваюся, що він не поступатиметься популярністю своєму попереднику, а, може, навіть перевершить його», — каже виконавчий продюсер UA: Радіо Промінь Максим Яковенко.

Нагадаємо, UA: Радіо Промінь — найперша українська музична радіостанція, створена 22 квітня 1965 року. Нині UA: Радіо Промінь мовить 24 години на добу. 60% контенту каналу складає українська музика, 40% — програми на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. Частина радіоконтенту має інформаційно-розважальне спрямування. Слухати UA: Радіо Промінь можна в FM-діапазоні, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку suspilne.radio.