«Брехня від політиків. Перевірка» — фактчекінг заяв політиків в ефірі UA: ЛЬВІВ

«Брехня від політиків. Перевірка» — фактчекінг заяв політиків в ефірі UA: ЛЬВІВ

22 кві. 2021

23 квітня на регіональних телеканалах Суспільного прем’єра програми «Брехня від політиків. Перевірка», у якій команда VoxCheck щотижня аналізуватиме заяви політиків різних рівнів і партій. Програма виходитиме щоп’ятниці о 20:00 на більшості регіональних телеканалів Суспільного, зокрема й на UA: ЛЬВІВ.

«Цей проєкт має на меті допомогти виборцю поглянути на політика, за якого він віддав свій голос, більш критично. Команда VoxCheck у прямому сенсі зупиняє час і надає докази, що сказане політиками — не завжди й не зовсім правда. Команда стежить за всіма політичними силами, і ніхто не залишиться поза увагою фактчекерів, якщо цього дійсно заслужив», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Щодня з телеекранів ми дізнаємося море інформації, і не вся вона відповідає дійсності, політики брешуть та маніпулюють. Іноді ця брехня проста і її легко виявити, іноді — віртуозна і перевірити її дуже складно. Проєкт «Брехня від політиків. Перевірка» покликаний змінити розстановку сил. Щотижня команда VoxCheck показуватиме, як і хто з політикуму маніпулює чи відверто бреше своїм виборцям. 

«Ми ловитимемо політиків на брехні, перевірятимемо їхні слова і публічно покажемо їхнє справжнє обличчя. Найгірше покарання для політика — втрата виборця. І тепер йому доведеться говорити з нами чесно та на рівних. Інакше його буде перевірено», — зазначив редактор VoxCheck, співведучий токшоу «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ Максим Скубенко.

Нагадаємо, Максим Скубенко як співведучий щопонеділка у прямому ефірі UA: ПЕРШИЙ перевіряє факти, зазначені учасниками токшоу «Зворотний відлік»

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення на Львівщині  — це телеканал UA: ЛЬВІВ і UA: Українське радіо Львів. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.