В ефірі UA: ЛЬВІВ джазували топ-музиканти світу

В ефірі UA: ЛЬВІВ джазували топ-музиканти світу

10 гру. 2018

 

Два спецпроекти для поціновувачів джазу вийшли в телеефір львівського Суспільного 8-го та 9-го грудня: телевізійний марафон “Джаз без кордонів” та “Jazz Bez Lviv LIVE” — трансляції наживо концертів з 18-го міжнародного фестивалю “Jazz Bez” за участі топових джазових музикантів Європи та США.

“Джаз без кордонів”. Телемарафон UA: ЛЬВІВ тривав у прямому ефірі 2,5 години. Ведучі Анастасія Гудима та джазова експертка Марта Більська спілкувалися із гостями студії: засновниками фестивалю “Jazz Bez” Маркіяном Іващишином та Юрком Назаруком, музичними експертами з Львівської консерваторії, учасниками фестивалю. Глядачі мали нагоду послухати інтерв’ю з ексклюзивними гостями — учасниками джазового колективу “David Helbock Random” з Австрії та Бобом Столоффом (США), який є відомим джазовим вокалістом та провідним викладачем джазової імпровізації у Музичному коледжі м. Берклі (Каліфорнія).

42

59

“David Helbock Random” ексклюзивно для глядачів телемарафону джазували у студії UA: ЛЬВІВ, а весь музичний ефір супроводжували львівські джазмени 70-их “Dzyga Jazz Quartet“. 

4957

63

38

Джазовий телемарафон об’єднав телеглядачів Львова, Кропивницького, Сум, Рівного та Тернополя. Зі Суспільним у цих містах були телемости: на UA: СУМИ спілкувалися із Ольгою Ковалевською, PR-директоркою фестивалю “Jazz Bez”, та Михайлом Грудієм, куратором проекту «Культурний стан»; з Тернополя вмикалася менеджерка фестивалю  Марія Юрчак; на UA: РІВНЕ були президент джаз-клубу “ДжЕм” Сергій Гемберг та арт-директорка Олена Шульга; у Кропивницькому долучився до розмови голова об’єднання поляків “Полонія” ім. К.Шимановського Олександр Полячок.

“Jazz Bez Lviv Live”. 6 годин музики наживо на концертах “Jazz Bez” цими вихідними ексклюзивно побачити та почули глядачі UA: ЛЬВІВ. Трансляцювала концерти із локації фестивалю пересувна телевізійна станція (ПТС) UA: Суспільне мовлення. У суботу, 8 грудня,  в прямому ефірі Суспільного джазували: David Helbock´s Random (Австрія) та Silhouette and Vinx (США-Угорщина), у неділю, 9 грудня, — Antonio Flinta Quartet (Італія) та Jonas Cambien Trio (Норвегія-Бельгія). Усі трансляції можна переглянути на сторінці Суспільного UA: ЛЬВІВ.

 

 93

100

“Jazz Bez Lviv Live” продовжиться у неділю, 16 грудня. О 19:00 на телеканалі UA: ЛЬВІВ та на офіційній сторінці філії Суспільного у Facebook буде трансляція заключного концертуфестивалю “Jazz Bez” у Львові.

“Музика – це та єдина мова, яка об’єднує різні народи і не потребує перекладу. Суспільне об’єднує довкола якісного контенту і джазові концерти такого рівня — це один із його різновидів. Сам фестиваль “Джаз без” в багатьох містах України – це унікальна можливість відвідати концерти топових виконавців, заради яких поціновувачі джазу їздять на їхні виступи в інші країни і долають чимало кілометрів”,  — каже продюсерка UA: ЛЬВІВ Уляна Антоник.

Нагадаємо, 7-16 грудня у Львові відбуваються концерти Міжнародного фестивалю “Jazz Bez. Цьогоріч джазові концерти відбуваються у 19-ти містах України та Польщі. UA: Суспільне мовлення — головний інформаційний партнер фестивалю.