Прем’єра фільму-розслідування «Канабіс. Особливо небезпечний» на UA: ЛЬВІВ

Прем’єра фільму-розслідування «Канабіс. Особливо небезпечний» на UA: ЛЬВІВ

23 гру. 2020

У суботу, 26 грудня, о 19:50 телеканали Суспільного, зокрема й UA: ЛЬВІВ, покажуть прем’єру документального розслідування «Канабіс. Особливо небезпечний» про медичний канабіс в Україні. 

Мільйони хворих стали заручниками боротьби груп впливу на ринку наркотичних препаратів в Україні. Глядачі побачать історію про людей, біль та страждання яких здатні полегшити препарати з медичним канабісом. Герої фільму — це люди, які вже мають досвід використання препаратів з канабісу в медичних цілях і діляться цим досвідом із глядачем, це науковці та лікарі, які вважають зміни у законодавстві необхідними, а також ті, хто категорично проти цих змін.

«Медичний канабіс — популярна, але малодосліджена в Україні тема. Суспільство загрузло в нав’язаних стереотипах від «це нешкідливі, винятково ненаркотичні речовини» до «це шлях до геноциду тотальною наркоманізацією». Ми спробували розібратися в темі, виключивши симпатії й емоції. Кому потрібен? Що лікує? Що справді треба зробити, щоб пацієнти мали до нього доступ і де любителі вуличної марихуани й ті, хто потребує її лікувальних властивостей, беруть її зараз. Наш фільм — це 50 хвилин різних досвідів у кадрі та два з половиною місяці дослідження міфів і маніпуляцій — поза кадром», — каже шефредакторка творчого об’єднання розслідувань на UA: ПЕРШИЙ і авторка фільму Інна Білецька.

Що таке «медичний канабіс»? Чи правда, що він допомагає хворим? Чи варто дозволити його використання в Україні? Як росте і розвивається сірий ринок медичної та чорний ринок вуличної марихуани? Журналісти Суспільного шукали відповіді на ці запитання у документальному фільмі-розслідуванні.

Дивіться фільм-розслідування власного виробництва «Канабіс. Особливо небезпечний» о 19:50 та усіх регіональних каналах Суспільного та на телеканалі UA: КУЛЬТУРА.

Зазначимо, фільм «Канабіс. Особливо небезпечний» — четверте розслідування власного виробництва журналістів Суспільного. Попередній фільм «Помилка 83» розкриває корупційні схеми українських медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).