UA: ЛЬВІВ очікує на відповідь щодо участі у проєкті «Виборчий округ. Дебати»

UA: ЛЬВІВ очікує на відповідь щодо участі у проєкті «Виборчий округ. Дебати»

10 лис. 2020

Суспільний мовник UA: ЛЬВІВ попросив кандидатів на посаду голови Львівської ОТГ Андрія Садового та Олега Синютку до 11 листопада включно надати відповідь про участь у проєкті «Виборчий округ. Дебати». Прямий ефір проєкту заплановано на 18 листопада.

У п’ятницю, 6 листопада, UA: ЛЬВІВ отримала листа від Андрія Садового. У ньому кандидат на голову Львівської ОТГ підтвердив намір прийти до студії Суспільного та взяти участь у програмі «Виборчий округ. Дебати». Відповіді від іншого кандидата на цей пост — Олега Синютки — станом на 15:00 10 листопада телерадіокомпанія не отримувала.

«Регіональне суспільне мовлення вважає своїм обов’язком якісне висвітлення всіх виборчих процесів в країні, зокрема і місцевих виборів. Свою незаангажованість ми довели численними внутрішніми та міжнародними моніторингами - нам немає чого приховувати. Вже третій рік наші журналісти розповідають про кандидатів в проєкті “Виборчий округ” і ми продовжимо цю традицію. До 11 листопада включно ми очікуємо на остаточну відповідь від другого кандидата і готуємось до двох варіантів проведення ефіру», — коментує генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Зазначимо, якщо хтось із двох кандидатів відмовиться від участі у програмі, то прямий ефір проєкту буде скорочено пропорційно на 50%.

Нагадаємо, Суспільна телерадіокомпанія України та всі її регіональні філії, зокрема і телеканал UA: ЛЬВІВ, працюють із дотриманням законів України. Розроблений формат токшоу «Виборчий округ. Дебати» не суперечить Виборчому кодексу України, відповідає Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

Крім цього, Суспільне Львів готове до співпраці з іншими регіональними телеканалами, а саме: дає можливість безкоштовної ретрансляції прямого ефіру токшоу «Виборчий округ. Дебати» 18 листопада усім зацікавленим медіа. 

Про формат програми можна прочитати за посиланням.