Щодо заяви Олега Синютки про участь у проєкті «Виборчий округ. Дебати»

Щодо заяви Олега Синютки про участь у проєкті «Виборчий округ. Дебати»

5 лис. 2020

Суспільний мовник UA: ЛЬВІВ отримав листа від кандидата на голову Львівської ОТГ Олега Синютки у відповідь на запрошення взяти участь у проєкті «Виборчий округ. Дебати». 

Кандидат зазначив, що «зацікавлений взяти участь у такому проєкті та чесно та відкрито поговорити про майбутнє Львова, його перспективи та інші питання, що хвилюють львів’ян». Олег Синютка звернувся до Суспільного Львів із проханням провести «формат дебатів та пропозиції у відповідність до Виборчого кодексу», а також «організувати такі дебати у співпраці з іншими телеканалами». 

Команда Суспільного Львів не вбачає порушення законодавства у форматі проєкту «Виборчий округ. Дебати» й пропозиції взяти в ньому участь та підготувала лист-відповідь кандидату із подробицями про прямий ефір. 

«Виборчий округ. Дебати» — це не майданчик для політичної агітації кандидатів. Це дискусійна суспільно-політична програма команди Суспільного, що має на меті надати рівні можливості для учасників перегонів. Телепроєкт не суперечить Виборчому кодексу України, відповідає Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Зазначимо, «Виборчий округ. Дебати» — це власний формат Суспільного, участь у проєкті не оплачується за рахунок виборчих фондів кандидатів», — йдеться у листі.

Тривалість прямого ефіру «Виборчий округ. Дебати» 18 листопада становитиме 90 хвилин та складатиметься із таких блоків: 

  • вступне слово учасників;
  • блок тематичних запитань учасників один одному;
  • блок запитань від журналістів рівновіддалених від обох учасників ЗМІ (один журналіст — одне запитання, спільне для учасників);
  • фінальні промови учасників.

Черговість виступів учасників у кожному блоці визначить жеребкування на початку прямого ефіру. 

Щоб гарантувати однаковий обсяг ефірного часу для кожного із учасників, буде відведено чіткий час на запитання-відповіді, а безпосередньо на екрані вестиметься облік використання учасником цього часу. Модеруватиме дебати редактор суспільно-політичного мовлення UA: ЛЬВІВ, який стежитиме за дотриманням регламенту.

Зазначимо, Суспільна телерадіокомпанія України та всі її регіональні філії, зокрема і телеканал UA: ЛЬВІВ, працюють із дотриманням законів України. Розроблений формат токшоу «Виборчий округ. Дебати» не суперечить Виборчому кодексу України, відповідає Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

Крім цього, Суспільне Львів готове до співпраці з іншими регіональними телеканалами, а саме: дає можливість безкоштовної ретрансляції прямого ефіру токшоу «Виборчий округ. Дебати» 18 листопада усім зацікавленим медіа.