У новому сезоні

У новому сезоні "ЕнеЇди" Євген Клопотенко зазирне в холодильники до зірок

19 жов. 2018

Довгоочікувана прем’єра! Літературно-кулінарне шоу "ЕнеЇда" повертається на екрани – перший випуск нового сезону вийде на телеканалі суспільного мовлення UA: ПЕРШИЙ вже цієї неділі, 21 жовтня, о 12:00.

Творці програми вже розкрили трохи таємниць про зміни у форматі шоу: серії стануть вдвічі довшими, а в гості до ведучого Євгена Клопотенка приходитимуть відомі діячі культури, а не лише знавці літератури. Але це ще не всі сюрпризи! Якщо у першому сезоні "ЕнеЇди" гості готували страви за рецептами з української літератури, то в другому сезоні на глядачів чекають кулінарні шедеври з літератури світової.

Відомий кулінарний експерт Євген Клопотенко ділиться враженнями від роботи над новим сезоном програми: "Другий сезон "ЕнеЇди" повністю про те, що кордонів не існує! Що мене найбільше здивувало – так це розуміння того, що наші українські письменники не поступаються ні крутістю свого життя, ні своєї творчості Гемінґвею, Дюма, Маркесу та іншим. А ще – те, що українська кухня безмежна. Я думав, що рубрика "УкрЇж" закінчиться разом з першим сезоном – здавалося б, ми приготували все, що тільки можна. Але цього разу глядачі надіслали нам у десятки разів більше рецептів українських страв. І вони всі небачено смачні! Я був щиро вражений, аж розплакався…"

Найочікуванішою для ведучого виявилася нова рубрика "Що в холодильнику?". Відтепер гості приходитимуть на шоу не лише із портретом письменника, ім’я якого має вгадати Євген. Також вони приноситимуть… фото свого холодильника!

"Я дуже хотів, щоб така рубрика була, навіть наполягав на ній – і от збулося! Її сенс у тому, що до мене приходить гість з переліком продуктів, які є в його холодильнику. Я ж маю зімпровізувати смачну страву, – розповідає ведучий "ЕнеЇди" Євген Клопотенко. – Для прикладу, як це виглядатиме, розкажу про страву, яка звела мене з розуму! У гостя в холодильнику було куряче філе, груша, помідори, вершки та карі. Курку я обсмажив та поставив у духовку. З томатів та груші зробив конфітюр, а лише потім зрозумів, що у мене залишилися невикористаними вершки. Додав їх до конфітюру, насипав карі. Вершки стали нагадувати за смаком кокос. Вийшла якась неочікувано-тайська страва. Неймовірно смачно! Оце я і називаю відсутністю кордонів. Коли ніякі фактори не можуть тебе стримати. Якщо чесно, це був справжній челендж для мене. Але я хотів показати усій країні, що готувати смачно — це просто. Не потрібен список якихось конкретних продуктів, щоб створити бомбезну страву. Достатньо просто відкрити свій холодильник".

Дивіться нові випуски літературно-кулінарного шоу "ЕнеЇда" щонеділі о 12:00 на телеканалі суспільного мовлення UA: ПЕРШИЙ. Буде смачно!

Фото: Анастасія Мантач, Володимир Шевчук