Львівське Суспільне підтримує Мандрівний фестиваль Docudays UA

Львівське Суспільне підтримує Мандрівний фестиваль Docudays UA

16 жов. 2018

XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській області триватиме з 18 жовтня до 18 листопада. Інформаційний партнер заходу – UA: ЛЬВІВ розповідатиме про події фестивалю в телевізійних та радіоефірах.

Головна тема цьогорічного фестивалю має назву "Рівні рівності" та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності.

"Ця тема для нас є важливою, тому що без розуміння фундаментального поняття "рівності" на практиці буде важко говорити про захист конкретних прав людини на рівні держави та захищати їх", – зазначила співкоординаторка фестивалю документального кіно Ніна Хома.

Docudays UA пропонує поглянути на питання нерівності з різних позицій – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.

"Цьогорічна програма Docudays UA присвячена групам людей, що найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві. Ми вважаємо, що кожна людина має право на висловлення своїх поглядів, право на самовизначення та самовираження. І держава повинна створювати умови для цього. А також, проводити просвітницьку роботу у суспільстві, роз’яснюючи, навчаючи та створюючи для всіх однакові можливості. Саме тому ми підготували низку заходів і запрошуємо до обговорення важливих тем сьогодення усіх зацікавлених", – додала співкоординаторка Docudays UA у Львівській області Лідія Тополевська.

Впродовж жовтня-грудня найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці 22-х областей України. На Львівщині відбудутся 24 відкриті заходи: 21 – у Львові, 3 – у містах і селах регіону. 

"Дві третини програми кінопоказів залишається безкоштовними, проте у межах експерименту цьогоріч деякі покази будуть платними. Зібрані кошти від продажу квитків будуть спрямовані на покриття витрат локацій для проведення фестивалю", – резюмують організатори.

Розклад показів та анонси фільмів у Львівській області – за посиланням.

Довідка:

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства США в Україні та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні в партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

Мета Мандрівного фестивалю Docudays UA – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Місія Мандрівного фестивалю Docudays UA – створити можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Фестиваль – неполітичний і некомерційний.

Організатори: Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО "Південь", Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО "Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв".