#ІсторіїХвороби: спецрепортажі Львівського Суспільного про медиків під час пандемії

#ІсторіїХвороби: спецрепортажі Львівського Суспільного про медиків під час пандемії

1 чер. 2020

Сьогодні на платформах Львівської філії Суспільного стартує цикл спецрепортажів із лікарень #ІсторіїХвороби. Це відео про медиків та працівників лікарень й амбулаторій Львівщини, які безпосередньо працюють із хворими на COVID-19 чи проводять ПЛР-тестування мешканців. 

Загалом, цього тижня вийде 5 спецрепортажів. Їх дивіться на телеканалі UA: ЛЬВІВ щовечора о 19:20 (після випуску новин). Крім цього, переглянути #ІсторіїХвороби можна буде й на цифрових платформах філії — на Facebook-сторінці та YouTube-каналі.

Знімальна група проєкту — редактори й ведучі програми «Тема дня» на UA: ЛЬВІВ Іванка Федів та Володимир Перерва, режисер — Леся Рибінська, відеооператор — Роман Гнатишин

«Ми знімали лікарів у перервах між операціями, під час операцій, під час прийому пацієнтів. Переглядаючи відео і ще раз слухаючи відзнятий матеріал, я плакала: перед нами оголювали душу і розповідали все, як є, без прикрас, — ділиться Іванка Федів. — Мені, як автору і як журналісту, важливо показати гладачам, що там — під задушливими захисними костюмами і масками — люди, які ризикують життям та здоров’ям, щоб врятувати інших. У спецрепортажах ми намагаємося сповна передати епізоди їхньої роботи, навантаження і ті важкі умови, в яких вони працюють. І ще: я переконана, що про роботу медиків важливо говорити завжди, і не лише зараз, коли пандемія триває».

«Лікар — це не безсердечний робот, а, насамперед, людина, яка також має свої проблеми й особисте життя: вдень бореться із інфекцією, а ввечері йде додому і хвилюється, щоб через його професію не захворіли близькі, — каже Володимир Перерва. — Найбільше запам’ятався момент зйомок, коли сімейна лікарка Анна Ярмола із Червонограда розповідала про свою дитину. Уявляєте, вона не може з нею побачитися, бо відправила до батьків, щоб убезпечити. Хочеться, щоб люди задумалися над цим перш ніж говорити, що коронавірус — це хайп, піар чи чийсь продуманий план. Ні, це — реальна загроза здоров’ю, і від кожного з нас залежить, як швидко ми її здолаємо».

У першому репортажі, який вийде в ефір сьогодні, йтиметься про роботу Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, де захворіла уже понад сотня медиків. Розповідатиме про будні в умовах пандемії, роботу з пацієнтами й проведення операцій хірург лікарні Гнат Герич

У наступних випусках проєкту #ІсторіїХвороби журналісти покажуть роботу медиків Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Червонограда.

Нагадаємо, онлайн телеканал UA: ЛЬВІВ можна дивитися тут. 

Минулого тижня на платформах Львівського Суспільного стартував відеопроєкт про унікальні, знані та ще не надто популярні серед туристів місця області — #МандруйзСуспільнеЛьвів.