На Львівському Суспільному стартує проєкт про цікаві місцини регіону

На Львівському Суспільному стартує проєкт про цікаві місцини регіону

29 тра. 2020

На платформах Львівського Суспільного стартує відеопроєкт про унікальні, знані та ще не надто популярні серед туристів місця області — #МандруйзСуспільнеЛьвів. Нові випуски виходитимуть щоп’ятниці: на телеканалі UA: ЛЬВІВ та у соцмережах — на сторінці у Facebook та YouTube-каналі філії.

У прем’єрному відео проєкту йдеться про найвищу вершину між Карпатами та Уралом — гору Камулу. Це частина Подільської височини, розташована в Перемишлянському районі Львівської області. Камула сягає 471 м над рівнем моря і є пам’яткою природи місцевого значення. 

Як розповіла продюсерка Львівської філії Суспільного Ірина Сандуляк-Білоус, мета проєкту — звернути увагу на місцеві локації, куди можна помандрувати, не докладаючи багато зусиль, і навіть в умовах карантину.

«Цікаві містечка та села, архітектурні та природні пам’ятки Львівщини — ми покажемо місцини з історіями, про які багато з нас навіть не підозрює. І головне — ці локації всі, практивно, поруч: до них можна дійти, доїхати ровером чи власним авто у невеликому дружньому товаристві зацікавлених мандрівками, — каже продюсерка Львівського Суспільного Ірина Сандуляк-Білоус. — У деяких епізодах з’являтимуться відомі мандрівники. Наприклад, на Камулу нас повів пішки письменник, мандрівник і краєзнавець Богдан Волошин. До Вовкова, де є відразу два цікавих об’єкти для оглядин, ми їхали ровером з Уляною Явною, мандрівницею, яка вивчає львівське Опілля та розповідає про побачене  у соцмережах».

Тож, дивіться цього літа у випусках #МандруйзСуспільнеЛьвів подорожі до найменшого міста України, розташованого на Львівщині, до найстаршого дерева, до найбільш ідеального міста і розповіді про інші цікавинки області. 

Нагадаємо, в ефірі UA: Українське радіо Львів виходить проєкт «Франко вдома. НаВчай з класиком».