«Франко вдома» — на UA: Українське радіо Львів

«Франко вдома» — на UA: Українське радіо Львів

15 кві. 2020

В ефірі UA: Українське радіо Львів стартував проєкт «Франко вдома. НаВчай з класиком». Це відеоблог Дому Франка (Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка). Випуски команда Суспільного адаптує для трансляцій на радіо. 

Який годинник рахував час у Франковому домі? Яке вино було його улюбленим чи як чаювала родина? Куди класик ходив гуляти зі своїми дітьми та зі своїми друзями? Яку церкву відвідував і чи відвідував її взагалі? Як Франко вивчав іноземні мови та як робили це його діти? На ці та багато інших запитань дають відповіді науковці — працівники музею.

«Якщо відвідувачі не можуть прийти до музею (у час карантину — Авт.), то музей прийде до них додому. Тому ми замислили цей новий просвітлицький відеоблог, — розповів директор Музею Івана Франка Богдан Тихолоз в ефірі «Про важливе» UA: Українського радіо Львів. — Франко багато часу проводив вдома, але водночас дуже любив мандрувати. Наші працівники-науковці Музею Франка мають змогу записати невеличкі розповіді — музейні історії Дому Франка — про самого Франка, про його творчість, побут, його родину і про історію музею». 

Слухайте міжпрограмні ролики «Франко вдома. НаВчай з класиком» на UA: Українське радіо Львів упродовж тижня.

«Такі короткі, пізнавальні та атракційні розповіді — це саме те, що треба, для радіо. Тим паче, вони прекрасно надаються для адаптації, адже у період карантину ми вирішили обмежити студійні записи. А ще — це добра нагода з користю провести час вдома, — розповіла продюсерка Львівської філії Суспільного Ірина Сандуляк-Білоус. — Як Суспільний мовник, ми зацікавлені в підтримці якісного просвітницького контенту та раді можливості поділитися ним із нашими радіослухачами».

Нагадаємо, цьогоріч Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка відзначає 80-ліття з часу заснування.

Наразі, у всіх областях України оголошено надзвичайну ситуацію через поширення коронавірусу. Діють обмеження на перебування у громадських місцях, мешканців просять залишатися вдома. 

На поширені запитання про коронавірус та хворобу COVID-19 відповідають фахівці та експерти у проєкті Львівського Суспільного запустило для радіо та цифрових платформ #ВажливоЗнати.