Українське радіо та UA: ЛЬВІВ транслюють наживо найцікавіше з IT Arena

Українське радіо та UA: ЛЬВІВ транслюють наживо найцікавіше з IT Arena

28 вер. 2018

Студія прямих ефірів UA: Суспільне мовлення працює на Арені Львів в самісінькому центрі наймасштабнішої IT-події року в Україні. Ведучі Українського радіо Роман Коляда і Марина Куликова у прямому ефірі спілкуються з найцікавішими спікерами та учасниками IT Arena. Це – засновники IT-компаній, СЕО-спеціалісти, розробники програмного забезпечення та стартапери. Телеверсії радійних розмов транслюються на сторінках Суспільного у Facebook наживо.

"Зараз ми перебуваємо у Львові, до якого прикута увага всіх людей, що мають справу з інформаційними технологіями. Принаймні, увага всієї Східної Європи, – розпочав пряму трансляцію ведучий Українського радіо Роман Коляда. – Львів та IT – ця асоціація, на перший погляд, не виникає у людини, яка чує назву міста. Найперше, вона думає про туристичний об’єкти, про музику, львівських батярів та гостинність. До чого тут інформаційні технології?"

"Насправді, Львів та IT асоціюються вже впродовж останніх 10-ти років, опісля того, як було побудовано стратегію розвитку Львова. Там визначили 2 пріоритети – індустрія туризму та індустрія інформаційних технологій, – відповів Тарас Кицмей, засновник корпорації Softserve, Голова правління Асоціації "Інформаційні технології України". – Якщо сьогодні поглянути на Львів, то це близько 250 компаній, які дислокуються у Львові, а працюють, фактично, на глобальних ринках".

"Наші дослідження показують, що одне місце програміста у Львові створює 3,5 місця в суміжних індустріях (ресторанному, готельному, банківському та інших бізнесах). Унікальність IT-індустрії полягає в тому, що ми зростаємо на 20% щороку. Ринок не ставить нам меж", – каже Тарас Кицмей.

Про IV промислову революцію і те, як вона впливає на наше життя, розповів у студії Українського радіо та UA: ЛЬВІВ один із найцікавіших спікерів конференції – Шамус Рай, голова цифрової обробки інформації компанії KPMG. "Четверта революція включає в себе автоматизацію того, що ми здобули після третьої. Можна пояснити так: наше око здатне сприймати менше, аніж технічні новинки, які зараз виходять на ринку. Це певне доповнення фізичних можливостей людини вже автоматизованими технічиними речами", – каже Шамус Рай.

Серед тем, які обговорювали сьогодні у спільній студії Українського радіо та UA: ЛЬВІВ, були також перспектива появи 5G в Україні та використання технології Blockchain.

Завтра, 29 вересня, у мовленні наживо з IT Arena йтиметься про особливості роботи над стартапом в Україні, про розвиток інтернет-торгівлі в Україні і світі та системи автономного керування автомобілями. Робота студії прямих ефірів з IT Arena стартує об 11:10.

Глядачам телеканалу UA: ЛЬВІВ телеверсії зі студії на Арені Львів покажуть цими вихідними у вечірній прайм-тайм у спецпроекті "Суспільне на IT Arena": 29 вересня о 19:30 та 30 вересня о 18:30.

Нагадаємо, у Львові на Арені Львів 28-30 вересня відбувається наймасштабніша технологічна подія України – IT Arena 2018. Суспільне мовлення – головний медіапартнер заходу. Цьогоріч IT Arena 2018 зібрала понад 3000 учасників з усього світу та близько 100 спікерів із найкращих міжнародних технологічних компаній, таких як Tesla, Uber, Soundcloud, Facebook, Google, Linkedin та найуспішніших українських стартапів. 50 мітапів у третій день конференції відбудуться у восьми локаціях в центрі міста.