Уряд не розглянув питання про відновлення аналогового мовлення каналу UA: ПЕРШИЙ

Уряд не розглянув питання про відновлення аналогового мовлення каналу UA: ПЕРШИЙ

27 вер. 2018

На черговому засіданні Кабінету Міністрів України, що відбулося 26 вересня, так і не розглянули питання про заходи, спрямовані на відновлення аналогового мовлення телеканалу UA: ПЕРШИЙ на всій території України. Про це повідомляє сайт Детектор медіа з посиланням на державного секретаря Міністрества інформаційної політики Артема Біденка.

За словами першої заступниці міністра інформаційної політики Еміне Джапарової, Міністерство підготувало проект постанови, яка передбачає погашення боргу НСТУ в розмірі 100 млн грн за рахунок коштів із резервного фонду. Однак, як зауважила Еміне Джапарова, їй невідомо, яка нині ситуація з проектом і на якій він стадії.

“Більше місяця тому ми підготували і запустили на погодження проект постанови, який передбачає погашення боргу в розмірі 100 млн грн. Ми чекаємо на позицію всіх інших міністерств, зокрема Мінфіну, чи реально виділити з резервного фонду 100 млн грн”, – процитував Детектор медіа Еміне Джапарову.

Окрім цього, 26 вересня відбувається засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, на якому голова правління НСТУ Зураб Аласанія ставитиме питання про фінансування Суспільного.