Шведські медійники підсумували роботу з командою Львівської філії Суспільного

Шведські медійники підсумували роботу з командою Львівської філії Суспільного

11 гру. 2019

9–11 грудня з командою Львівської філії Суспільного працювали медійники суспільного мовника Швеції (Шведське радіо та телеканал SVT). Це п’ятий візит іноземних колег у межах проєкту UA: Суспільне мовлення й Офісу медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні».

«Ви показали себе як сильна команда, коли ми приїхали до вас уперше в червні. А нині ми бачимо, що ви дуже виросли, і радіємо разом із вами», — зазначила експертка Офісу медіарозвитку Шведського радіо, журналістка Анна Hістром.

Якісна робота на діджитал-майданчиках, створення контенту для цифрових платформ за стандартами журналістики, регулярний аналіз телепрограм за категоріями й темами, планування інформаційних випусків, поліпшення зовнішньої та внутрішньої комунікації — це головні напрями роботи команди Суспільного спільно зі шведськими колегами.

«Ви внесли чимало змін у свою щоденну роботу, і вони стануть перевагою для вас у майбутньому. Ключовий фактор для організації, яка розвивається — аналізувати власну статистику, — зазначила менеджерка з розвитку програм станції «P4 Kristianstad» Анна Маріс.Якщо порівняти, як відбувається розподіл тем (у новинах — прим. авт.), то у Львові він став більш рівномірним. І це тішить. Якщо дивитися статистику сторінок у соцмережах, то також помітно прогрес. Цифри показують, що ви добре попрацювали над залученням аудиторії».

Під час проєкту команда Львівської філії Суспільного сформувала діджитал-стратегію та KPI, отримала інструменти для роботи із цифровими платформами. Крім того, щоденний збір статистики дав змогу ретельніше стежити за дотриманням балансу у виготовленні контенту.

«Ця співпраця вкотре підтвердила, що Суспільне має більше працювати безпосередньо з нашою аудиторією. Крім того, важливо те, що наша команда почала збирати статистику й аналізувати наш контент», — переконана менеджерка UA: ЛЬВІВ Тетяна Колісніченко. 

«Ми застосовуватимемо ці знання на практиці, адже аналіз статистики дає нам розуміння, як реагують люди на наші матеріали. Водночас ми як Суспільний мовник маємо висвітлювати й непопулярні, але дуже важливі теми й проблеми суспільства», — каже шефредакторка новин Львівської філії Суспільного Ольга Крупник.

Нагадаємо, уперше шведські медійники відвідали UA: ЛЬВІВ цьогоріч у червні, а восени відбулася низка воркшопів і тренінгів для журналістів новин, ранкового проєкту та суспільно-політичного напряму філії. Для співпраці іноземна сторона обрала чотири філії Суспільного мовника в Рівному, Львові, Івано-Франківську та Харкові. Крім навчання в Україні, регіональні команди Суспільного відвідали офіс мовника у Швеції. Мета міжнародного проєкту — зміцнення Суспільного мовника й утвердження стандартів незалежної журналістики в Україні.