Стартує фестиваль сучасної бандури Lviv Bandur Fest

Стартує фестиваль сучасної бандури Lviv Bandur Fest

4 лис. 2019

З 4 до 10 листопада у Львові відбудеться третій в Україні Lviv Bandur Fest. Львівське Суспільне (телеканал UA: ЛЬВІВ та UA: Українське радіо Львів) — генеральний інформаційний партнер події. 

У програмі цьогорічного фестивалю — концерти відомих бандуристів зі США, виступи колективів із різних міст України, презентації сучасних альбомів бандур-гуртів та майстер-класи. 

5 листопада засновники фестивалю і лідери сучасної бандури у Львові, гурт Troye Zillia презентує нову етно ф’южн програму ENDORФINY. Оригінальне звучання, витончені етно мотиви та позитивний заряд композицій, заміксовані із драйвовими стилями R&B, D&B, Afro-Cuban, Jazz, створюють особливий стиль альбому. 

7 листопада у Львівській філармонії (Вул. Чайковського, 7) на усіх поціновувачів бандури чекає концерт «Bandura Today». Для входу на концерт потрібно зареєструватися тут.  У цей же вечір вас здивує своїм співом та грою єдина в Україні та світі соул-бандуристка KRUTЬ із презентацією альбому «ALBINO». Подія відбудеться у MolodoZeleno (2-й поверх, вул. Джерельна, 20).

8 листопада у Ляльковому театрі відбудеться концерт Юліана Китастого — відомого українського бандуриста, що проживає в США.

10 листопада у Палаці Культури ім. Г. Хоткевича відбудеться масштабний концерт гуртів та капел бандуристів. 

Родзинкою фестивалю стане презентація мобільного додатку Bandura app.

«Минулого року ми запустили сторінку «Bandura online» де можна зіграти на старосвітській бандурі, за кілька місяців цей сайт зірвав фурор, адже сторінку сайту на даний момент переглянули понад 65 мільйонів (!) разів користувачі з усього світу. Після цього успіху ми зрозуміли, що варто створити мобільний додаток, — каже арт-директорка Lviv Bandur Fest Анастасія Войтюк. — У додатку зібрано 6 інструментів: чернігівську бандуру, львівську бандуру харківського типу, кобзу, торбан, старосвітську бандуру та один інструмент сюрприз, який можна буде почути на презентації проєкту. Мобільний додаток буде безкоштовний для скачування. А кожен українець зможе спробувати зіграти якусь мелодію, навіть якщо не вміє грати на цьому інструменті»

Під час Lviv Bandur Fest бандуру можна бути не лише почути, а й повправлятись у грі на ній. У програмі фестивалю майстер-класи від видатних українських та американських бандуристів — це митці-новатори, які сміливо експериментують з сучасною бандурою, її звучанням і можливостями. Участь у майстер-класах безкоштовна за умови попередньої реєстрації за посиланням

Стежити за новинами фестивалю та ознайомитися із повною програмою подій можна на офіційній сторінці у фейсбуці та на сайті lvivbandurfest.in.ua, а також на цифрових платформах Львівського Суспільного (lv.suspilne.media та сторінка у фейсбук).