Міжнародна виставка «Поговорімо про модерність». UA: ЛЬВІВ — інфопартнер

Міжнародна виставка «Поговорімо про модерність». UA: ЛЬВІВ — інфопартнер

30 жов. 2019

30 жовтня — 10 листопада у Львові відбуватиметься виставка сучасного мистецтва «Поговорімо про модерність» («Let’s Talk About Modernity») за участі митців та мисткинь зі Львова, Варшави, Вроцлава та Берліна. Відкриття експозиції — сьогодні о 18:00 у приміщенні Jam Factory Infopoint (Львів, Механічна, 1). Львівське Суспільне — інформаційний партнер події. 

Як зазначили організатори, проєкт «Поговорімо про модерність» належить до серії «24 H», що виникла у 2017 році і яку презентували у різних містах. Серед яких Варшава, Вроцлав, Гданськ, Нюрнберг, Люблін та Познань. 

«В кожному місті, де експонували серії цих виставок, була створена своя експозиція: об’єднала всіх тема модерності і як митці із різних міст рефректують над цієї спільною спанщиною. Взяти участь у львівській виставці запросили й тутешніх митців», — сказав в ефірі UA: ЛЬВІВ Ентоні Бужинскі, співкуратор проєкту (Варшава, Польща).

Усі виставки виходять за межі традиційних та класичних виставкових приміщень — музеїв чи галерей, а художні твори протистоять новою оточенню, яке стає незвичним тлом для робіт, відкриваючи їх для нового способу інтерпретації.

«Всі виставки у різних містах об’єднує те, що розташовують їх у просторах, які ще не готові, як виставкові простори. І це має зв’язок із тим, як над цим пороздумувати і як співдіяти із цим простором, в якому розташовується виставка. Сьогодні про такий підхід до експозицій можна почути досить часто», — зазначила в прямому ефірі UA: ЛЬВІВ Божена Пеленська, директорка локації, де триватиме виставка. 

Більше інформації про виставку «Поговорімо про модерність» дивіться у повному відео проєкту «Добрий ранок» (ефір за 30 жовтня) за цим лінком. 

Серед учасників проєкту «Поговорімо про модерність» знані митці зі Львова, Варшави, Вроцлава та Берліна: Maya Schweizer та Clemens von Wedemeyer (Німеччина), Anna Baumgart (Польща), Oleg Perkovsky (Україна), Yurij Savter (Україна), Open Group (Україна), Jenny Brockmann (Німеччина), Elena Subach and Viacheslav Poliakov (Україна), Karina Marusinska (Польща), Kama Sokolnicka (Польща), Yura Biley (Україна-Польща). 

Проєкт фінансується Міністерством культури та національної спадщини Республіки Польща як частина Багаторічної програми NIEPODLEGŁA 2017-2022 в рамках субсидійної програми Інститут Адама Міцевича «Cultural Bridges».