Слухайте на Суспільне Медіатека — записи ансамблю «Ватра» 1970 року

Слухайте на Суспільне Медіатека — записи ансамблю «Ватра» 1970 року

20 чер. 2024

На платформі Суспільне Медіатека опублікували унікальні оцифровані аудіозаписи вокально-інструментального ансамблю «Ватра» першого складу за художнього керівництва Михайла Мануляка. Послухати архівний запис можна на сайті за посиланням. 

Записи оцифрувала команда Дому Звуку ЛКП «Львівське радіо» за сприяння кафедри композиції та проблемної науково-дослідної лабораторії музичної етнології ЛНМА імені М. В. Лисенка.

ВІА «Ватра» — вокально-інструментальний ансамбль, який діє у Львові з 1971 року. Створений композитором і виконавцем Михайлом Мануляком при Львівській філармонії. Відомо декілька складів «Ватри», які мали суттєві стилеві відмінності від джаз-року до фолку і традиційної естради. Репертуар першого кладу ансамблю налічував винятково авторські україномовні пісні та сучасні обробки українських народних пісень. 

Команда Суспільного запрошує користувачів разом вдосконалювати платформу Суспільне Медіатека — залишайте пропозиції у формі зворотного зв’язку у правому нижньому куті сайту.  

Нагадаємо, Суспільне Мовлення отримало у спадок після реформування державних телеканалів і радіо неосяжні масиви відео- та аудіоданих — не лише центрального телебачення та радіо, а й усіх обласних телерадіокомпаній. Разом із партнерами команда почала оцифровувати ці записи, впорядковуючи їх у каталоги, та вивантажувати на платформу Суспільне Медіатека, де подивитися чи послухати їх зможе кожен. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні. 

* Проєкт співпраці Суспільного Мовлення та Європейського Союзу в особі Європейської комісії «Капіталізація аудіовізуальних архівів НСТУ для залучення громадськості в Україні» триватиме три роки й три місяці — із 2021 до початку 2025-го. 

Проєкт виконується за фінансової допомоги Європейського Союзу. Зміст документів та матеріалів в рамках цього проєкту є виключною відповідальністю АТ «НСТУ», і ні за яких обставин не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.