Представники «Джайка» відвідали Суспільне Львів

Представники «Джайка» відвідали Суспільне Львів

10 чер. 2024

Представники японського агентства міжнародного співробітництва «Джайка» (JICA) відвідали Суспільне Львів, де ознайомилися з роботою команди, можливостями ефірного мовлення під час повномасштабної війни, а також завітали до Суспільне Медіатека.

Читайте також: Японія передала Суспільному Мовленню нове обладнання

«Суспільне Львів стало бекофісом на початку вторгнення та мовлення всіх наших каналів. Ми раді зустрічати тут наших друзів і надійних партнерів, які підтримують Суспільне протягом багатьох років і надають неоціненну допомогу у важкі часи повномасштабної війни», — зазначив Родіон Кочубей, член правління, відповідальний за операційну діяльність.

«Джайка» є надійним багаторічним партнером Суспільного, який надає підтримку від навчальних візитів до технічної допомоги та сучасного обладнання. Зокрема, за підтримки «Джайка» відбувається розвиток інфраструктури й технічне оснащення. Один із напрямів допомоги — модернізація системи електронного архіву Суспільного. 

«Японська підтримка Суспільного — найбільша за обсягом серед усіх донорів. Ми пишаємось усіма проєктами, які змогли здійснити завдяки нашим друзям», — прокоментував технічний директор Суспільного Мовлення Юрій Бойчук.

На Суспільне Львів партнерам показали отриману техніку, познайомили з виробництвом інформаційних програм в АСБ-2 Львів, провели екскурсію в багатоканальному ефірному комплексі, показали, в яких умовах відбувається виробництво програм під час повітряних тривог в укритті, та провели екскурсію архівом Суспільне Медіатека.

Про роботу відкритої платформи архівних відео й аудіо Суспільне Медіатека розповіла керівниця проєкту з оцифрування архівів Суспільного Таїсія Турчин.

«У нас є великі плани та вже зафіксовані домовленості про співпрацю з японською стороною в галузі розбудови наших архівів. Серед них — розширення архівного сховища та придбання сканера для оцифрування кіноплівок з архівними матеріалами. Вся команда неймовірно чекає цього, адже ми отримаємо доступ до унікальних кадрів, які досі збережені лише в одному екземплярі — на плівці. І, що не менш важливо, — ми матимемо достатньо простору для збереження оцифрованих матеріалів. Тож для нас було надзвичайно важливо й почесно — продемонструвати представникам партнера з розвитку наші наявні результати — сайт "Суспільне Медіатека", розповісти про роботу команди та перспективні плани. Мені здається, що наші гості відчули, з якою відданістю та трепетом ми ставимося до наших архівів та як хочемо зберегти якомога більше унікальних кадрів. І внесок японських партнерів у цю справу важко переоцінити», — зазначила Таїсія Турчин.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Фото — Анна Срогий