Відповідальність vs популізм: завтра стартує ХІІ Екуменічний соціальний тиждень

Відповідальність vs популізм: завтра стартує ХІІ Екуменічний соціальний тиждень

1 жов. 2019

Із 2-го до 4-го жовтня у Львові відбуватимуться Всеукраїнський суспільний форум ХІІ Екуменічний соціальний тиждень. UA: ЛЬВІВ інформаційний партнер  Форуму. 

Цьогорічна тема події «Відповідальність vs популізм». Організатори зазначають, що ці два поняття між собою взаємопов’язані, адже популізм породжує відсутність відповідальності.         

«Ми сприймаємо відповідальність, як антидот, як ліки проти популізму. Саме тому цьогоріч ми вирішили зосередитися на темі популізму, — розповів Павло Смицнюк, директор інституту Екуменічних студій УКУ у прямому ефірі ток-шоу «Добрий ранок» на UA: ЛЬВІВ. — Ми хочемо поглянути із християнської персипективи на те, як знайти ресурси, щоб громадська думка була більш витривалою (до популізму – Авт.), а також зрозуміти природу популізму, бо немає якогось одного визначення цього поняття. Це дуже складний феномен»

«Відповідальність визначається, найперше, перед самим собою: як ми ставимося до своїх обов’язків на роботі чи в родині, до свого життя. Вміти бути відповідальним у кожній ланці де ти живеш, це, власне, те, що стало головним фактором обрання цьогорічної теми події”, — зазначала у ефірі Суспільного Наталія Байда, прессекретарка ХІІ Екуменічного соціального тижня. 

Загалом, на ХІІ Екуменічний соціальний тиждень організатори запросили громадських діячів, журналістів, політологів та духовенство. У межах Форуму запланована відкрита дискусія «Відповідальність vs популізм», під час якої обговорять витоки популізму та сучасні настрої в Україні та світі, причини та наслідки цього феномену. Участь у розмові візьмуть і спікери від Львівського Суспільного. Початок дискусії 3-го жовтня о 10:00 у Центрі Митрополита Андрея Шептицького УКУ (Козельницька, 2а, Паркова аудиторія).

Програма Форуму ось тут. Учасників просять реєструватися за цим лінком. Участь у всіх заходах безкоштовна.

Нагадаємо, Екуменічний соціальний тиждень – Всеукраїнський суспільний форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній доктрині Церкви, стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері. Ініціатор та головний організатор Форуму – Інститут екуменічних студій Українського католицького університету.