У  Львові відбудеться показ проєкту Суспільного «Крим: 10 років окупації»

У Львові відбудеться показ проєкту Суспільного «Крим: 10 років окупації»

7 бер. 2024

16 березня о 17:30 у Львові відбудеться показ документального проєкту Суспільне Крим та регіональної команди Суспільного Мовлення «Крим: 10 років окупації». Вхід вільний за умови попередньої реєстрації за посиланням. З безпекових міркувань, локацію показу повідомимо окремим листом після реєстрації. 

На показі буде присутня команда проєкту, після перегляду — вільна розмова на тему сприйняття місця Криму й корінних народів в українському суспільстві. 

Читайте також: Відбувся допрем’єрний показ документального проєкту «Крим: 10 років окупації»

«Крим: 10 років окупації» — документальний проєкт Суспільне Крим про реалії життя в окупованому росією півострові. Глядач зможе простежити розвиток подій на півострові, пригадати, як все відбувалось, які настрої насправді були у жителів Криму та як рф почала жорстко переслідувати тих, хто не погоджувався з окупацією півострова. Прем’єра стрічки відбулася 26 лютого 2024 року. 

Розповісти свою історію та бачення подій минулих років у Криму команда проєкту запросила представників кримськотатарської спільноти й очевидців окупації. Серед них — голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, постійна представниця Президента України в АР Крим та м. Севастополі Таміла Ташева, брат політичної ув’язненої Леніє Умерової Азіз Умеров, заступник генерального директора Українського інституту Алім Алієв й інші.

Над фільмом «Крим: 10 років окупації» працювали: 

  • автор ідеї, продюсер — Руслан Халапов
  • керівник проєкту, редактор — Микита Лунін
  • менеджерка та адміністраторка проєкту — Софія Євган
  • режисер — Сергій Жулін
  • дизайнер — Андрій Дмитрик
  • оператори — Максим Терещенко, Антоніна Куциба
  • звукорежисери — Сергій Петренко, Олексій Романов, Андрій Галіцьков
  • режисерка монтажу — Людмила Лисенко

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні. 

Оперативні новини Суспільне Крим  — на сайті Суспільне Новини та у соцмережах: