Прем’єра тревел-шоу «Археологія пам’яті» — на ютуб-каналі Суспільне Львів

Прем’єра тревел-шоу «Археологія пам’яті» — на ютуб-каналі Суспільне Львів

17 січ. 2024

18 січня о 21:00 дивіться на ютуб-каналі першу серію проєкту «Археологія пам’яті», спільного виробництва Суспільне Львів та студентів Школи журналістики та комунікацій Українського Католицького Університету. Увімкніть ютуб-сповіщення за лінком, щоб не пропустити прем’єру. Наступні серії команда публікуватиме щочетверга о 21:00.

 Читайте також: Школа журналістики та комунікацій УКУ й Суспільне Львів презентували тревел-шоу «Археологія пам’яті»

Палац Розділ, Костел Усіх Святих у Годовиці, Домініканський монастир — пам’ятки Львівщини з багатою історією. За австро-угорської, а згодом радянської влад тут були і санаторії, і в’язниці, і місця для людей з психічними розладами. Зараз ці споруди у занедбаному стані. Небайдужі жителі тамтешніх громад розробляють плани реставрації покинутих пам’яток. У першому випуску — команда проєкту разом з громадськими діячами та істориком оглянуть будівлі і те, що від них залишилося, та розкажуть, чому важливо їх зберегти. 

Нагадаємо, «Археологія пам’яті» показує історії культурної пам’яті й архітектурні пам’ятки, що потребують реставрації, через реальні історії людей. Тревел-формат  проєкту дозволяє сповна передавати атмосферу локацій — старовинних костелів, храмів, кладовищ. 

Над проєктом працювали: 

  • студенти другого курсу Школи журналістики та комунікацій Українського Католицького Університету: Катерина Бортняк, Анастасія Крупка, Павло Яремак, Анастасія Моголюк, Аріадна Семенець, Роксолана Бабій, Дмитро Гринишин, Андрій Фісунов;
  • продюсер з виробництва Суспільне Львів Максим Волошин;
  • головний режисер регіонального мовлення Суспільного Сергій Жулін;
  • оператори Роман Гнатишин та Володимир Стадник. 

Менторка проєкту — доцентка Школи журналістики та комунікацій Українського Католицького Університету Вікторія Бабенко.

Шеф-редакторка західного хабу Суспільного Ольга Крупник раніше наголошувала, що співпраця Суспільне Львів та УКУ базується на спільних цінностях — «служінню людям і побудові громадянського суспільства». Водночас директор Школи журналістики та комунікацій Українського Католицького Університету Андрій Шестак переконаний, що такі спільні проєкти — «це елемент взаємної підтримки і дальшого погляду на візію самої журналістики як такої в Україні».

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Новини від команди Суспільного у Львові — на сайті Суспільне Новини. Підпишіться на наші соцмережі, що бути в курсі головних подій регіону: