UA: ЛЬВІВ інформаційно підтримає проєкт «Чубай. Україна. Любов/POETY»

UA: ЛЬВІВ інформаційно підтримає проєкт «Чубай. Україна. Любов/POETY»

5 вер. 2019

До 70-річчя культового поета Грицька Чубая у Львові відбудеться музично-поетичний симфонічний артконцерт «Чубай. Україна. Любов/POETY»UA: ЛЬВІВ — інформаційний партнер події. 

20 вересня о 20:00 донька митця Соломія Чубай презентує проєкт та альбом-книжку «POETY» в Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької.

На концерті прозвучать пісні на слова Лесі Українки, Павла Тичини, Миколи Вінграновського, Василя Стуса, Грицька Чубая, Наталі Білоцерківець, Юрка Іздрика, Маріанни Кіяновської, Мар’яни Савки та Сергія Жадана.

Співатиме Соломія Чубай разом із Віктором Морозовим і Сергієм Жаданом спільно з гуртами «Джалапіта», «Rockoko» та Ігорем Гнидиним (барабани). Музичне дійство відбуватиметься в супроводі Академічного симфонічного оркестру «INSO-Lviv» та відеоарту від митця з Луганська Олексія Хорошка

Спеціальні гості вечора — Юрій Винничук, Юрій Андрухович і Мар’яна Савка. Ведуча — Тетяна Пилипець.

Альбом-книжка «POETY» авторки проєкту Соломії Чубай, доньки поета Грицька Чубая, вийде двома мовами — англійською та українською. Мисткиня зібрала 10 пісень-симфоній на слова 10-ти культових поетів України. В альбомі в супроводі симфонічного оркестру вперше зазвучить поема Грицька Чубая «Вертеп», яку виконають Юрій Андрухович і Сергій Жадан. Крім того, у збірці «POETY» прозвучить голос Грицька Чубая: він начитує поему «Відшукування причетного». 

Музику до альбому написала Соломія Чубай та учасники гурту «Джалапіта», оркестрове аранжування — гурт «Rockoko». Як зазначають автори проєкту, «Чубай. Україна. Любов/POETY» — це поезія та музика, що об’єднує століття: від Лесі Українки до Грицька Чубая, від Василя Стуса до Сергія Жадана.

Музично-поетичне дійство відбудеться в межах 26 Book Forum. Квитки можна придбати тут

Докладніше про подію дивіться та слухайте в ефірах телеканалу UA: ЛЬВІВ та на Українське радіо Львів. Стежте за анонсами на фейсбук-сторінках суспільних телеканалу й радіо.

Грицько Чубай (1949-1982) — український поет, перекладач, художник, мистецтвознавець. Один із лідерів українського літературно-мистецького андеграунду 1960-1980-х років, видавець літературно-мистецького часопису «Скриня» (1971), батько лідера гурту «Плач Єремії» Тараса Чубая та Соломії Чубай — авторки проєкту «Грицько Чубай. «П’ятикнижжя» та «Колискові для Олекси». Поетичні книги Грицька Чубая «Говорити, мовчати і говорити знову» (1990), «Плач Єремії» (1999), «Скоромовка не для вовка» (2008) та «П’ятикнижжя» (2013) видані посмертно.