Фільм Суспільного «Майдан Гідності» покажуть під час акції у центрі Львова

Фільм Суспільного «Майдан Гідності» покажуть під час акції у центрі Львова

20 лис. 2023

21 листопада о 17:00 та 19:00 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Свободи у Львові, в межах акції «Майдан. 10 річниця початку Революції Гідності» відбудуться покази документального фільму Суспільного Мовлення «Майдан Гідності». О 16:40 стрічка вийде також і на місцевих каналах Суспільного Мовлення (Суспільне Львів, Суспільне Ужгород, Суспільне Полтава та інші). 

Творці фільму «Майдан Гідності» спробували поєднати історію про визначальні для України події: Революцію на граніті 1990 року, Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію гідності 2013 року. Прем’єра стрічки відбулася у 2019 році. 

Читайте також: Суспільне готує спецпрограму до 10-ї річниці Революції Гідності

У зйомках фільму взяли участь відомі діячі культури, активісти, журналісти та політики, які пережили особисто не одну революцію на Майдані. Серед них — журналістка й телеведуча Суспільного Мирослава Барчук, політичний експерт Олексій Доній, ексголова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, актор театру та кіно Євген Нищук, адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська, учасники гурту «ТНМК» Фоззі та Олег «Фагот» Михайлюта, учасник гурту «Мандри» Сергій Фоменко, бандурист і лірник Тарас Компаніченко та інші.

«Майдан. 10 річниця початку Революції Гідності» — акція, присвячена Дню Гідності і Свободи, який Україна відзначає щорічно 21 листопада. Початок о 18:00. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.