Команда місцевих каналів Суспільного вдосконалює ефірне програмування

Команда місцевих каналів Суспільного вдосконалює ефірне програмування

31 тра. 2023

Фахівці з програмування місцевих каналів Суспільного Мовлення обмінялися досвідом та скоординували роботу в умовах трансформації філій. Робочі зустрічі відбулись у Львові 24 та 25 травня.

У перший день директор департаменту технічних стандартів та сервісів Суспільного Мовлення Андрій Бруснікін розповів про найбільший в Україні телевізійний ефірний комплекс, який вдалося побудувати на початку повномасштабної війни. Він дозволяє здійснювати мовлення 27 каналів. Це допомогло не тільки забезпечити безперервне телемовлення в умовах постійних обстрілів, а й автоматизувати типові операції.

«Завдяки плану підготовки до можливої ескалації воєнних дій, прийнятого правлінням Суспільного в січні 2022 року, група інженерів-технологів телебачення та радіо розпочала побудову нового ефірного й апаратно-студійного комплексів у резервному центрі вже 24 лютого 2022. Це дозволило розпочати мовлення Першого з резервного центру вже 27 лютого й увійти в нацмарафон “Єдині новини #UAразом” 28 лютого. Наразі триває робота з впровадження нового функціоналу, зокрема власними силами було реалізоване автоматичне оповіщення про надзвичайні події на місцевих каналах Суспільного», — розповів директор департаменту технічних стандартів та сервісів Суспільного Мовлення Андрій Бруснікін.

Читайте також: Команда Суспільного та шведські медійники підсумували п’ятирічну співпрацю

У другий день зустрічі команда фахівців з програмування місцевих каналів Суспільного Мовлення скоординувала майбутню роботу в умовах трансформації філій Суспільного.

«Програмування місцевих каналів Суспільного є унікальним в Україні і не тільки — це робота з ефірами 22-х каналів, — зазначає директорка з виробництва та розміщення регіонального контенту на Суспільному Катерина Жуліна. — Тож ця зустріч з колегами була важливою: по-перше, ми обмінялися досвідом від початку повномасштабної війни, і по-друге, скоординували роботу та планування програмної сітки в умовах трансформації регіональних філій. Приємно, що місцеві канали стають рушієм змін і впровадженням нових підходів на Суспільному».

Нагадаємо, згідно з Концепцією регіонального мовлення на 2022-2025 роки відбудеться трансформація філій Суспільного, на базі яких будуть створені шість хабів. Кожен з них включатиме центр виробництва та декілька бюро в найближчих областях, а також гіперлокальну мережу журналістів в об’єднаних територіальних громадах.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та якісні новини від команди Суспільного у Львові — на сайті Суспільне Новини. Підпишіться на наші соцмережі, що бути в курсі головних подій регіону: