Команда Суспільного готує виїзну студію на IX Lviv Media Forum 2023

Команда Суспільного готує виїзну студію на IX Lviv Media Forum 2023

25 тра. 2023

З 25 до 27 травня відбудеться IX Lviv Media Forum 2023, який збере закордонних й українських медіафахівців, публічних інтелектуалів, дослідників, полісімейкерів, представників громадського сектору і міжнародних організацій. Фокусна тема цього року — «Після війни або перед війною. Як цивілізації перемогти хаос»

Суспільне Мовлення інформаційно підтримує подію. 25 та 26 травня на локації Львівського медіафоруму працюватиме виїзна студія й пересувна телестанція. Команда регіонального мовлення спільно із Суспільне Львів готують включення у всеукраїнський телепроєкт «Суспільне. Спротив».  

25 травня о 18:45 ведуча прямих увімкнень Світлана Стеценко поговорить із Євгеном Глібовицьким, експертом із довготермінових стратегій, засновником компанії зі стратегічного консультування та маркетингу pro.mova, про те, як виграти війну, не програвши миру.

Читайте також: Складні розмови про Україну: Алла Скорик — про адвокаційну поїздку журналістів до Брюсселю та Рима

26 травня о 12:25 в ефірі місцевих каналів Суспільного Мовлення та каналу Суспільне Новини — розмова зі співзасновницею та виконавчою директоркою Лабораторії журналістики суспільного інтересу Наталією Гуменюк. Світлана Стеценко запитає документалістку про те, як Україні розповідати про себе, щоб будувати солідарність у всьому світі.

«Силу медіа важко переоцінити, тим паче під час повномасштабної війни. Інформаційна складова — значна на шляху до нашої перемоги. Суспільне Мовлення охоче підтримує медійні ініціативи, тому наша команда у співпраці з командою регіонального мовлення Суспільного сьогодні й завтра готує для глядачів “Суспільне. Спротив” дві розмови про візію майбутнього України після війни і як на неї можуть вплинути журналісти в Україні та світі», — каже Максим Волошин, продюсер з виробництва Суспільне Львів. 

Окремі дискусії IX Lviv Media Forum можна буде подивитися у прямому ефірі на фейсбук-сторінці Суспільне Культура. Так, команда цифрових платформ транслюватиме наступні події: 

25 травня 

О 15:30 виступ української письменниці, філософині Оксани Забужко «Що скажуть історики про цю війну через 100 років?» 

О 16:00 — виступ американської журналістки, співзасновниці проєкту The Reckoning Project Джанін Ді Джовані «У пошуках справедливості: відновлення надії після війни». 

26 травня 

О 10:00 — дискусія «Агонія імперії. Як неоколоніалізм, ревізіонізм та ресентимент роблять виклик демократичній цивілізації?»

О 16:30 — презентація «Демони війни: як пропаганда в ЗМІ передвіщала агресію».

27 травня об 11:00 — дискусія «Давид проти Голіафа. Чи є у демократії інструменти для перемоги над тоталітаризмом?» 

Текстові версії окремих виступів, а також інтерв’ю з учасниками цьогорічного форуму можна буде прочитати на сайті Суспільне Культура

Програма IX Lviv Media Forum 2023  — за посиланням. Через виклики й обмеження воєнного часу LMF 2023 пройде в оновленому гібридному форматі. Подія відбудеться в укритті з обмеженою кількістю місць, проте заплановано трансляції онлайн на фейсбук та ютуб-сторінках і будуть доступними для всіх двома мовами — українською та англійською. У глядачів і глядачок буде можливість ставити запитання спікерам і спікеркам у коментарях у режимі реального часу.

Дивіться «Суспільне. Спротив» щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00, з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим. 

Онлайн «Суспільне. Спротив» можна переглядати на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення, і на ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне УжгородСуспільне Львів. Інтерв’ю та репортажі для проєкту від регіональної команди — на ютуб-каналах філій Суспільного. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та якісні новини від команди Суспільного у Львові — на сайті Суспільне Новини. Підпишіться на наші соцмережі, що бути в курсі головних подій регіону: