27% українців дивилися місцеві канали Суспільного — грудень, 2022

27% українців дивилися місцеві канали Суспільного — грудень, 2022

16 лют. 2023

27% українців дивилися місцеві телеканали Суспільного Мовлення — тижневе охоплення в грудні 2022 року. Про це свідчать дані останньої хвилі соціологічного дослідження Gradus Research Company.

З телеглядачів місцевих каналів Суспільного 52% дивляться на них новини (інформаційний проєкт «Суспільне. Спротив»), 27% — спортивні трансляції, 14% — документальні серіали та фільми.

«Ефір регіонального Суспільного Мовлення зараз насичується матеріалами та новинами з громад. Ми працюємо над тим, аби підсвічувати місцеві проблеми і підіймати їх на обговорення з національними експертами. Тому кількість тем, які хвилюють мешканців громад, у нашому ефірі тільки зростатиме. Окрему увагу ми плануємо приділити трансляціям міжнародних подій, пов’язаних із безпекою чи відбудовою України», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Переважна більшість телеглядачів обирають місцеві телеканали саме через регіональний контент. З тих, хто дивиться, 33% — дивляться місцеві новини та події, 23% — про людей регіону

Читайте також: За пів року Українське Радіо суттєво зміцнило лідерські позиції — опитування

Частина респондентів дивиться місцеві телеканали Суспільного через їхні якісні характеристики. Так, 19% вказали, що тут доступне та зрозуміле подання інформації, 18% — довіряють каналу, 7% — подобається команда ведучих, журналістів. Також 8% сказали, що дивляться цей канал разом з родиною, а 7% — бо це стало звичкою.

Водночас, згідно з опитуванням, місцеві канали Суспільного посилили свої позиції та увійшли до десятки найпопулярніших телеканалів, де українці споживають новини. Так, 11% опитуваних відповіли, що протягом останнього тижня споживали новини на місцевих каналах Суспільного, а 5% — довіряють їм найбільше.

Дані VI хвилі дослідження було реалізовано у грудні з вибірковою сукупністю 2500 респондентів віком 18 років і старше, що мешкають на території України (за винятком тимчасово окупованих територій та тих, де йдуть активні бойові дії). Метод збору інформації — самозаповнення анкет у мобільному додатку «GRADUS». Дослідження було проведено в межах та завдяки проєкту «Комплексна організаційна трансформація компанії», що фінансується Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку Sida.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.