Богослужіння та оперна вистава — 7 січня на Суспільне Львів

Богослужіння та оперна вистава — 7 січня на Суспільне Львів

6 січ. 2023

Місцеві телеканали Суспільного Мовлення, зокрема Суспільне Львів, транслюватимуть цими вихідними богослужіння з храмів у Чернівцях та Києві, оперну виставу за мотивами твору Тараса Шевченка та продовжать показувати відеоісторії про головні ялинки України. 

7 січня о 7:00 місцеві канали Суспільного покажуть Різдвяну утреню та Архиєрейську Божественну Літургію Української греко-католицької церкви в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Об 11:00 дивіться на місцевих телеканалах Богослужіння з Собору Різдва Христового ПЦУ у Чернівцях. Над трансляцією наживо звідти працюватиме регіональна команда Суспільного, зокрема Суспільне Чернівці.

О 20:00 дивіться в телеефірі місцевих каналів Суспільного Мовлення телеверсію нової української опери «Катерина» Олександра Родіна за мотивами однойменного твору Тараса Шевченка, над якою працювала регіональна команда Суспільного та Суспільне Одеса.

Читайте також: Нова українська опера «Катерина» — на Суспільному

«Катерина» — унікальна, сучасна оперна вистава, де поєднано символізм й переміщення у часі, традиції, обряди й містику. Це сучасне режисерське рішення із понад сотнею виконавців одночасно на сцені та майже тисячею ексклюзивних костюмів, а також — автентичних музичних інструментів, виготовлених на спеціальне замовлення. Музика та лібрето в опері — від сучасного українського митця, композитора Олександра Родіна. Головну роль Катерини зіграла Юлія Терещук, а москаля Івана — Олександр Прокопович. 

Окрім цього, команда місцевих каналів продовжує розповідати телеглядачам про головні ялинки міст України. Упродовж свят між головними програмами виходять відео з історіями про новорічні дерева, які прикрасили локації у різних регіонах країни.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини про Львівщину — на платформах: