Суспільне — генеральний медіапартнер 29-го міжнародного фестивалю BookForum

Суспільне — генеральний медіапартнер 29-го міжнародного фестивалю BookForum

7 жов. 2022

У Львові розпочався 29-й міжнародний літературний фестиваль BookForum. Триватиме він цьогоріч чотири дні й завершиться 9 жовтня. Суспільний мовник традиційно став генеральним медіапартнером заходу. 

Мета фестивалю — за допомогою культури пояснити іноземцям, що і чому зараз відбувається в Україні і з Україною. У межах BookForum відбудеться 20 подій за участі понад 40 авторів з України, Великої Британії, США, Мексики, Сирії, Португалії, Франції, Ірану та Танзанії. Серед ключових тем: жінки та війна, гроші та культура, пропаганда, воєнні злочини і пам’ять. Через повномасштабну війну росії проти України захід пройде в онлайн форматі, та завдяки підтримці одного з найбільших світових літературних фестивалів Hay Festival (Велика Британія), трансляція події відбуватиметься на весь світ. Повна програма 29-го BookForum — за посиланням

Впродовж чотирьох фестивальних днів команди Суспільне ЛьвівРадіо Культура й телеканалу Суспільне Культура здійснюватимуть прямі включення, трансляції та записи інтерв’ю з учасниками форуму. 

Так, у гості до студії Радіо Культура на форумі завітають франко-британський юрист, адвокат-практик Філіп Сендс; історик, науковець, публіцист Ярослав Грицак; філософ, есеїст, перекладач Володимир Єрмоленко; журналістка, літературознавиця, філософиня Тетяна Огаркова; літературознавець, есеїст, публіцист Юрій Прохасько; письменниця, громадська діячка Вікторія Амеліна та інші авторки й автори, які приїхали до Львова. Спілкуватимуться з ними ведучі Вадим Карп’як та Захар Давиденко. Всі інтерв’ю звучатимуть в ефірі Радіо Культура після 10 жовтня.

Читайте також: Суспільне інформаційно підтримало одну з найдавніших українських відзнак — Премію імені Василя Стуса

Телеканал Суспільне Культура як телевізійний партнер покаже серію публічних інтерв’ю в записі. Ведучі Софія Челяк та Єлизавета Цареградська поспілкуються з письменницею, публіцисткою, історикинею Оленою Стяжкіною, українським  і американським істориком, письменником Сергієм Плохієм, британським журналістом, телевізійним продюсером та письменником Пітером Померанцевим. Цикл інтерв’ю вийде в межах телепроєкту «Культурний інстинкт».

Команда цифрових платформ транслюватиме окремі онлайн-події форуму на фейсбук-сторінках Суспільне КультураРадіо Культура та на ютуб-каналі Суспільне Культура:  

  • 7 жовтня о 19:00-20:00 публічну розмову з Ювалом Харарі та Нілом Ґейманом;
  • 8 жовтня о 20:15-21:15 публічну розмову з Маргарет Етвуд;
  • 9 жовтня о 13:00-14:30 публічну розмову Філіпа Сендса та Вікторії Амеліної.

Суспільне Львів також висвітлюватиме найголовніші події форуму у випусках новин, а ведучий Тарас Базюк запише низку інтерв’ю з учасниками заходу. Крім цього, дивіться і слухайте про літературний фестиваль у міжрегіональному проєкті «Суспільне. Спротив», на Українському Радіо Львів та читайте на цифрових платформах мовника. 

Львівський міжнародний BookForum триватиме за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і в межах «Сезону культури Британія/Україна», організованому Британською Радою та Українським інститутом.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

Оперативні новини про Львівщину — на платформах: