Документальні історії про здоров’я «Дихайте глибше!» — на Суспільне Львів

Документальні історії про здоров’я «Дихайте глибше!» — на Суспільне Львів

30 вер. 2022

1 жовтня о 16:30 на Суспільне Львів та інших телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення стартує документальний серіал «Дихайте Глибше!». Глядачі побачать 12 життєствердних історій людей, які борються за власне здоров’я, здоров’я рідних та незнайомців.

«Дихайте глибше!» створила команда чернігівців у межах програми співпраці Суспільного з локальними продакшенами «Створюй із Суспільним». Проєкт став переможцем відкритого конкурсу у 2020 році. Зйомки розпочали у 2021 році. Документальний серіал покликаний надихнути глядачів, дослідити традиційні та інноваційні практики медичної діагностики й реабілітації, дати практичні поради, як діяти у типових і нестандартних ситуаціях, пов’язаних зі здоров’ям у сучасному світі.

Читайте також: Український рок на Суспільному — квартирник гурту «Пес Дюк» з Івано-Франківська

«Проєкт “Дихайте глибше!” — це можливість подивитися на силу волі не лише лікарів, а й героїв цього документального серіалу. Всі 12 серій викликають захоплення і дають ширше розуміння того, що робити, як діяти, а головне — дає віру в те, що немає нічого неможливого. Завдяки зусиллям лікарів і роботі над собою людина може жити та отримувати насолоду від життя. Хочу підкреслити, що Україні є чим пишатися. Можливо, наша медицина не ідеальна, але лікарі в тих умовах, в яких вони перебувають, творять дива. Також цей проєкт дає можливість зазирнути в життя, яке було рік тому. Можливо, це наштовхне на роздуми, які щасливі ми були тоді», — каже продюсер Суспільне Чернігів Артем Шелковий

Ось що говорять герої проєкту: 

  • Максим Ус: «Я — спортсмен ультрамарафонець із ДЦП».
  • Лія Ричко: «Мені 11 років, і я живу з цукровим діабетом першого типу».
  • Міла Макарова: «Бути бойовим медиком означає бути зі своїми бійцями до бойового виходу».
  • Роман Неруш: «Не зациклюйтесь на своїй хворобі, на своїй проблемі».

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільного.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

Оперативні новини про Львівщину — на платформах: