На підтримку українців телебачення Румунії транслюватиме спецпрограму

На підтримку українців телебачення Румунії транслюватиме спецпрограму

11 бер. 2022

З 11 березня румунський суспільний мовник TVR транслюватиме спеціальну програму для вимушених українських біженців, отриману через супутниковий сигнал від суспільних та комерційних телеканалів України. Така ініціатива допоможе українцям, які опинилися в критичній ситуації, отримувати інформаційну підтримку. 

Українська програма виходитиме в ефір румунського телебачення з понеділка по неділю на телеканалах TVR 3, TVR International, TVR Cluj та TVR Iaşi

  • TVR 3 — з 20:00 до 21:50.
  • TVR International — з 23:00 до 00:50.
  • TVR CLUJ та TVR IAȘI транслюватимуть програми, починаючи з 14 березня з 22:00 до 23:50.

«Страждання українців, які останні два тижні переживають драму війни, вразили нас всіх. Кожна людина, інституція, громадянське суспільство намагаються допомогти через свої організації, стати поруч із нашими сусідами, підтримати їх конкретними діями та морально, в ім’я добра та в дусі європейських цінностей, — розповів Дан Крістіан Туртуріка, президент, генеральний директор TVR. — З цією метою Румунське телебачення транслюватиме спеціальну програму, присвячену біженцям, їхньою рідною мовою, яку прийняли з трансляцій суспільних та комерційних станцій в Україні. Застосовуючи такий підхід, TVR відповідатиме своїм принципам, які базуються на збалансованості, коректній інформації, уважності до соціальних потреб, порядності та конструктивному дусі».

Програма буде доступною для громадян на території Румунії, на кордоні та за межами Румунії.

Довідково

Програма транслюватиметься без жодного редакційного втручання з боку Румунського телебачення (без перекладу, без назви, без дублювання) та супроводжуватиметься повідомленням на кшталт «Програма для біженців взята з суспільного телебачення України», що з’являтиметься в рухомому рядку.

* У зв’язку з тим, що програма приймається з України, яка перебуває у стані війни, під час трансляції можуть виникнути технічні несправності (спотворення звуку або зображення) або випадкові переривання сигналу.