Микола Чернотицький — французькому медіа RMC: «Наша місія — повідомляти людям, що відбувається в країні на цей момент»

Микола Чернотицький — французькому медіа RMC: «Наша місія — повідомляти людям, що відбувається в країні на цей момент»

11 бер. 2022

Попри спроби російських загарбників атакувати телевежі Суспільного, захопити приміщення регіональних філій, глушити супутниковий сигнал мовника та інформаційні ресурси, Суспільне продовжує безперервно інформувати жителів про вторгнення Росії в Україну. Про це голова правління Суспільного Микола Чернотицький та генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей розповіли в репортажі французькому телеканалу RMC

Читайте також: Інтерв’ю голови правління Суспільного мовлення Миколи Чернотицького — для ЄМС

 

З 24 регіональних телеканалів Суспільного на трьох через бойові дії ускладнено мовлення. В результаті ракетного нападу на Київську телевежу 1 березня загинуло 5 людей, що перебували поряд.

«Серед працівників Суспільного жертв немає, але це міг бути хтось із нас. З цим важко жити. Ми розуміємо, що ми тут всі мішені для російської армії», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей

За словами голови правління Суспільного Миколи Чернотицького, провідні українські телеканали об’єдналися в єдиному інформаційному ефірі та цілодобово висвітлюють російську війну проти України.

«Зараз неможливо забезпечувати звичайний показ програм. Канали України домовилися про роботу на одному каналі. Кожен по черзі виходить в ефір по 5 годин на день. Ми працюємо пліч-о-пліч з іншими медіа. Ми об’єднали телебачення, радіо, допомагаємо одне одному для наших інтернет-сайтів. Наша мета — продовжити виконувати нашу місію: повідомляти людям, що відбувається в країні на цей момент».

Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом, що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА. Зокрема найбільша кореспондентська мережа Суспільного в усіх регіонах України спрямувала всі сили, аби повідомляти перевірені новини з перших рук, безпосередньо з місць подій. Саме оперативне інформування і перевірка повідомлень допомагає зберігати спокій та протидіяти дезінформації окупантів.

Інформаційний марафон продовжується одночасно на: