BBC запустив спецефір про Україну для трансляції мовниками Європи

BBC запустив спецефір про Україну для трансляції мовниками Європи

8 бер. 2022

З понеділка, 7 березня, міжнародний суспільний інформаційний телеканал BBC World News запустив вечірній блок новин про Україну, який доступний для мовників-членів Європейської мовної спілки (ЄМС). Це 113 медіаорганізацій у 56 країнах Європи, серед яких і українське Суспільне мовлення.

Така ініціатива дозволить мовникам ЄМС, які не мають достатніх ресурсів, максимально охопити всю Україну для висвітлення подій у зв’язку з російською агресію. З цією метою європейські медіа також мають можливість організувати власний переклад спецефіру BBC.

Транслювати вечірній блок новин про Україну мовники-члени ЄМС можуть у власних телеефірах завдяки системі обміну новин. За київським часом спецефір BBC виходитиме щодня з 22:00 до 22:26 та буде доступним для використання мовниками до 6:00 GMT (або до 8:00 ранку за Києвом). 

Раніше литовський мовник LRT запустив на своєму телебаченні пряму трансляцію суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ для оперативного інформування україномовних жителів Литви та вимушених українських біженців про російську агресію в Україні. З цією метою прямий ефір UA: ПЕРШИЙ також доступний на телеканалі Telewizja Polska (TVP) у Польщі. Водночас японський суспільний мовник — NHK WORLD-JAPAN — додав відеосубтитри українською мовою для прямих трансляцій на сайті медіа.

Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом, що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА. Зокрема найбільша кореспондентська мережа Суспільного в усіх регіонах України спрямувала всі сили, аби повідомляти перевірені новини з перших рук, безпосередньо з місць подій. Саме оперативне інформування і перевірка повідомлень допомагає зберігати спокій та протидіяти дезінформації окупантів.

Інформаційний марафон продовжується одночасно на: