Фішингова атака! Надходять листи нібито від Суспільного із проханням встановити програму

Фішингова атака! Надходять листи нібито від Суспільного із проханням встановити програму

4 бер. 2022

4 березня громадянам України почали надходити електронні листи із підозрілим вмістом нібито від пресслужби Суспільного мовника. Зверніть увагу: Суспільне не надсилало листів із подібним закликом, ймовірно, це фішингова атака!

У листах просять «розпакувати» файл та запустити програму. Ми просимо в жодному разі цього не робити! Адже зловмисники таким чином можуть поцупити ваші персональні дані. 

Також майте на увазі, офіційна розсилка від Суспільного мовника відбувається з офіційної пошти press@suspilne.media. Повідомлення пресслужби Суспільного — на сайті corp.suspilne.media або на офіційних Facebook- або Instagram-сторінках.

Приклад фішингового листа, вкладені файли якого НЕ можна завантажувати:

Додамо, якщо ви втратили сигнал українського телебачення, перемикайтеся на Українське Радіо (АМ та FM по всій країні) і цифрові платформи Суспільного. Саме оперативне інформування й перевірка повідомлень допомагає зберігати спокій та протидіяти дезінформації окупантів.

Зберігайте картинки чи робіть фото екрана, а також поширюйте на випадок зникнення українського телебачення чи інтернету.