DG8 підтримали журналістів Суспільного та свободу слова в Україні

DG8 підтримали журналістів Суспільного та свободу слова в Україні

3 бер. 2022

У вівторок, 1 березня, міжнародні суспільні медіаорганізації DG8 провели екстрену зустріч. Члени організацій підтвердили свою підтримку Суспільному та українським ЗМІ загалом. Колеги пообіцяли сприяти безперешкодному доступу до неупередженої інформації.

Читайте також: Де шукати Суспільне Львів, якщо ТБ не працює

DG8 одноголосно затвердили впровадження ефективних заходів для підтримки суспільного мовника в Україні та інших ЗМІ з метою поширення неупередженої інформації про війну в Україні. 

Учасники наголосили на важливості правдивої інформації у будь-який час, особливо в умовах війни. 

Зазначимо, що суспільні мовники за кордоном мають україномовну службу новин або тісно співпрацюють з українськими медіа.

До складу DG8 входять міжнародні медіаорганізації, котрі фінансуються за державний кошт, зокрема: ABC Australia, CBC/Radio-Canada, France Médias Monde, SRG SSR-Swissinfo, DW, NHK World Japan, BBC World Service та U.S. Agency for Global Media. Ці мовники мають значний вплив у медіаспільноті світу. Їхня аудиторія налічує понад 1 мільярд людей.  Громадськість, зокрема в країнах з репресивним режимом, забезпечують неупередженими та правдивими репортажами, без цензури, дезінформації, ворожих висловлювань та пропаганди.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Суспільне мовлення продовжує безперервний 18-годинний інформаційний марафон та оперативно інформує про війну Росії проти України на: