Українське Радіо транслюють у шести країнах Європи

Українське Радіо транслюють у шести країнах Європи

3 бер. 2022

Медіаспільнота з усього світу продовжує всіляко підтримувати Україну та поширювати на своїх платформах інформацію про російську агресію. Зокрема мовники Чехії, Польщі, Болгарії, Словенії, Франції та Румунії через власні стрімінгові системи в інтернеті почали ретранслювати безперервний 18-годинний інформаційний марафон Українського Радіо.

Читайте також: Де шукати Суспільне Львів, якщо ТБ не працює

Це робиться для інформування українців, які виїхали за кордон у зв’язку з російською агресією, а також для оперативного поширення інформації для україномовних жителів у цих країнах.

Також слухати Українське Радіо можна в мобільному додатку mujRozhlas.cz. Додатково Чеське радіо готує подкаст «Новини для українців у Чеській Республіці» та інший аудіоконтент, який запуститься незабаром.

На північному сході Румунії у вечірній час також можна чути сигнал Українського Радіо у середньохвильовому діапазоні на частоті 657 AM.

Слухати Українське радіо у всіх регіонах України можна через АМ та FM-частоти, які вказані за посиланням. У Києві — 97.2 FM та 97.6 FM.

Нагадаємо, Суспільне мовлення транслює безперервний 18-годинний інформаційний марафон: щодня з 6:00 ранку до 24:00. Найбільша кореспондентська мережа в усіх регіонах України спрямувала всі сили, аби повідомляти перевірені новини з перших рук, безпосередньо з місць подій. 

Марафон транслюється одночасно на:

  • Українському Радіо — в FM та AM діапазонах ​(чи СХ) на частотах 549 кГц, 657 Кгц, 873 кГц та 1404 кГц по всій країні; 
  • всіх 24 регіональних телеканалах Суспільного (UA: ЛЬВІВ, UA: ВІННИЦЯ тощо);
  • на сайті Суспільне Новини. Також команда діджиталу оперативно повідомляє про російську агресію в Україні в соцмережах TelegramFacebookInstagramYoutubeViber, а також Twitter англійською мовою для міжнародної аудиторії.

Завдяки розширенню мовлення у середньохвильовому діапазоні сигнал Українського Радіо покриває більшу територію України, включно з невеликими населеними пунктами, до яких не доходить сигнал наявних FM-передавачів. Окрім того, на середніх хвилях сигнал Українського Радіо можна безперешкодно чути під час руху автотранспортом територією областей, які покриваються відповідним сигналом. Як зазначають технічні спеціалісти Українського Радіо, практично всі радіоприймачі — від найстаріших до найновіших моделей, які сьогодні є у людей, працюють у середньохвильовому діапазоні.