Команда тренерів від Суспільного вдосконалює методи взаємодії

Команда тренерів від Суспільного вдосконалює методи взаємодії

17 лют. 2022

17 лютого розпочалося навчання для команди тренерів із Суспільне Львів, Суспільне Рівне, Суспільне Карпати та Суспільне Харків, що працюють у межах проєкту співпраці* з Офісом медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) із колегами з інших філій. Упродовж двох днів учасники навчань отримають від бізнес-тренерки й HR-консультантки Наталії Римар інструменти фасилітації групової роботи, ведення сфокусованої бесіди та коучингу. 

«Якщо фасилітація 一 це про групове ухвалення рішень, то коучинг 一  робота через запитання: коли ми не даємо готових рішень, але людина сама його знаходить у процесі. Крім цього, ми відпрацюємо ваші презентаційні навички та сплануємо вашу роботу з командами з інших філій», — анонсувала Наталія Римар.

Читайте також: Діджиталізація філій Суспільного — стартує другий етап міжнародного проєкту

Суспільне Рівне, Суспільне Карпати, Суспільне Львів, Суспільне Харків стали пілотними регіонами, де шведсько-українська команда впроваджувала модель цифрової трансформації та протестувала її ефективність. Представники цих чотирьох регіонів упродовж минулого року навчали колег з інших філій Суспільного онлайн. Цьогоріч ця практика продовжиться офлайн: задля збільшення довіри до мовника та розширення цифрової локальної аудиторії  відбудеться робота з трансформації ще восьми регіональних ньюзрумів Суспільного.

«Цього року команда українських тренерів та шведских експертів працюватиме над поглибленням знань, як працювати з діджитал-стратегією новин, створювати локальні марафони та заплановані оригінальні новини. Окремий акцент буде зроблено на роботу з СМS-системою, а саме з модулем планування та Індикаторами Суспільног», 一 розповіла проєктна менеджерка Анастасія Коломієць.

Навесні розпочнеться офлайн частина у Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Одесі, Вінниці, Дніпрі, Житомирі та Хмельницькому. Мета спільної роботи Суспільного та Офісу медіарозвитку Шведського радіо — зробити регіональні філії мовника найвпливовішими ЗМІ кожного регіону. 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

На Львівщині це — телеканал UA: ЛЬВІВ і Українське радіо Львів. Оперативні новини від команди Львівської філії Суспільного — на цифрових платформах: сайті suspilne.mediaфейсбук-сторінці, на інстаграм- та телеграм-каналах.

*Суспільне мовлення співпрацює з колегами з Офісу медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) в межах проєкту «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні». Шведсько-українська команда крок за кроком збільшує його аудиторію на цифрових платформах і підвищує рівень довіри до Суспільного в регіонах. Співпрацю реалізують за фінансової підтримки Швеції.
Діджитал-трансформація регіональних ньюзрумів включає розробку програмного рішення з управління мультифункціональною редакцією (планування, продакшн, паблішинг). Також проєкт курує розробку центрального вебсайту новин та новинного мобільного додатку. 
Окремою складовою трансформації стало технічне оновлення ньюзрумів. Чотири пілотні філії отримали ноутбуки, монтажні станції, знімальні камери, мобільні пакети для зйомки й стрімінгу та інше. Головний офіс отримав ресурси для побудови власного кластера серверів для розміщення нових цифрових продуктів.