«Кримське питання» — нове інформаційно-аналітичне ток-шоу на Суспільному

«Кримське питання» — нове інформаційно-аналітичне ток-шоу на Суспільному

8 лют. 2022

Цієї суботи, 12 лютого, о 19:40, на всіх регіональних телеканалах Суспільного, зокрема і UA: ЛЬВІВ, стартує прямоефірне щотижневе ток-шоу «Кримське питання»

«Питання Криму не повинно зникати з радарів медіа, бо мова йде про відновлення справедливості та гарантій міжнародної безпеки. В Криму проживають тисячі незгодних із ситуацією громадян, а на материковій частині України залишаються тисячі кримчан, що вже давно не мають можливості потрапити додому. Мета цього проєкту — нагадати про них та про те, що тема Криму досі на часі», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного мовника Марія Фрей.

Команда Суспільного мовника UA: КРИМ запускає телевізійне ток-шоу, яке стане майданчиком для обговорення тем, пов’язаних з півостровом, продемонструє зв’язок українського сьогодення з Кримом та допоможе знайти шляхи відновлення цілісності України.

Головне завдання проєкту — повернути Крим в український інформаційний контекст та привернути увагу до соціально-політичного життя Криму в умовах окупації. Ток-шоу об’єднує всі регіони навколо спільної проблеми та шукає шляхи задля спільного вирішення. У прямому ефірі шоу підійматимуться різні гострі суспільно-політичні теми. Теми дискусій відображатимуть найважливіші проблеми, які стосуються життя мешканців Криму, переселенців, покажуть реальний стан і перспективи деокупації півострова та яким чином усе це віддзеркалюється на сьогоднішню материкову Україну.

Проєкт стане платформою, де спеціалісти й експерти, зокрема політики, журналісти, громадські діячі, науковці та представники корінних народів разом з ведучими проєкту Імраном Усеїновим та Олесею Вакуленко обговорюватимуть теми, пов’язані з Кримом, національні та місцеві проблеми, які безпосередньо впливають на стан справ у різних регіонах України. 

Під час дискусій, одночасно з обговоренням проблем, запрошені експерти будуть пропонувати  кроки та механізми розв’язання локальних проблем, а також шукатимуть інструментарій відновлення територіальної цілісності України та її подальшого розвитку.

«Деокупація Криму — довгострокова мета, однак вона є реальною. І щоб наблизитися до досягнення цієї мети, потрібно, щоб робота відбувалася на кількох рівнях: державному, міжнародному, на рівні громадянського суспільства й експертного середовища. Саме для цього, ми й створили це телевізійне ток-шоу, на якому через загальнонаціональну призму обговорюватимуть кримську тему та болючі проблеми півострова, де можна буде почути різні точки зору», — розповідає менеджер проєкту редакції інформаційного мовлення UA: КРИМ Муслім Умєров

Читайте також: «Самоповернення в Крим»: Суспільне покаже документальний спецпроєкт про повернення кримських татар на батьківщину 

Темою першої програми стане посилення російської агресії на кримському напрямку та розробка стратегії деокупації й реінтеграції Криму. 

Запрошеними експертами «Кримського питання» стануть:

  • Ірина Верещук — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України;
  • Дмитро Лубінець — голова Комітету ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим; 
  • Рефат Чубаров — голова Меджлісу кримськотатарського народу;
  • Андрій Клименко — журналіст, економіст і громадський діяч, головний редактор «BlackSeaNews».

Суспільне Крим — це офіційний сайт телеканалу Суспільного мовлення UА: КРИМ. Це — всеукраїнський супутниковий телеканал, який мовить 24/7 українською, російською та кримськотатарською мовами. На  сайті ви може знайти найсвіжіші новини, цікаві статті, головні сюжети про Крим, програми з дискусіями про ситуацію на півострові і щоденні випуски новин. 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

На Львівщині це — телеканал UA: ЛЬВІВ і Українське радіо Львів. Оперативні новини від команди Львівської філії Суспільного — на цифрових платформах: сайті suspilne.mediaфейсбук-сторінці, на інстаграм- та телеграм-каналах.

Фото — Анастасія Мантач