Верена Тейлор та Стен Ньорлов з Офісу Ради Європи відвідали Суспільне Львів

Верена Тейлор та Стен Ньорлов з Офісу Ради Європи відвідали Суспільне Львів

1 лют. 2022

31 січня Львівську філію Суспільного відвідали керівниця Офісу Генерального Директорату з питань програм Ради Європи Верена Тейлор та голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов. Дипломати взяли участь у прямому ефірі проєкту «Сьогодні. Головне» на UA: ЛЬВІВ та зустрілися з керівниками філії. 

«Спостерігаємо за розвитком Суспільного мовника впродовж останніх  двох років 一  більша присутність у регіонах та з різними категоріями населення, зокрема з молоддю, національними спільнотами, людьми з інвалідністю. Цей шлях необхідно продовжувати, бо він робить вас сильнішими та збільшує кількість ваших глядачів та слухачів», 一 сказала у прямому ефірі UA: ЛЬВІВ Верена Тейлор, керівниця Офісу Генерального Директорату з питань програм Ради Європи.

Дипломати наголосили: для того, аби розвиток Суспільного продовжувався, важливо забезпечувати фінансування мовника у повному обсязі згідно з українським законодавством. 

«Щороку виникає складність щодо достатнього фінансування Суспільного, а також як захистити те, що ми разом побудували. Є механізм управління, який дозволяє Суспільному бути незалежним мовником. Але важливо, щоб цей механізм з його умовами поважали всі сторони», 一 зазначив Стен Ньорлов, голова Офісу Ради Європи в Україні.

«Ми будемо наполягати на тому, щоб було забезпечене державне фінансування Суспільного мовника. І не тільки ми, а й Європейський Союз й інші міжнародні партнери», 一  наголосила Верена Тейлор.

Керівниця Офісу Генерального Директорату з питань програм Ради Європи зазначила, що незалежний мовник вже продемонстрував успіхи у дотриманні стандартів журналістики, але «щоб так було й надалі, за цим процесом треба стежити».

«Довіра й аудиторія Суспільного в Україні зростає, люди прислуховуються до нього, особливо, коли виникають складні запитання, наприклад, під час виборів. Врешті-решт, все залежить від глядачів, які роблять вибір на користь Суспільного, якщо впевнені, що ви інформуєте їх з перевірених й надійних джерел», 一  зазначила Верена Тейлор. І додала: «Як і скрізь,  на жаль, в Україні є достатньо фейкової інформації та новин невідомого походження. Тому ми працюємо спільно з Європейським Союзом для того, щоб продовжувати надавати підтримку Суспільному».

У програмі «Сьогодні. Головне» на UA: ЛЬВІВ йшлося також про інші проєкти Офісу Ради Європи, які діють в Україні та впроваджують на Львівщині. Зокрема, це співпраця із територіальними громадами та залучення громадськості до процесу прийняття рішень. Усю розмову дивіться за посиланням

Також Верена Тейлор та Стен Ньорлов обговорили з менеджеркою Львівської філії Суспільного Тетяною Колісніченко та продюсеркою Львівської філії Суспільного Іриною Сандуляк поточні завдання та виклики, що виникають перед командою у Львові.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

На Львівщині це — телеканал UA: ЛЬВІВ і Українське радіо Львів. Оперативні новини від команди Львівської філії Суспільного — на цифрових платформах: сайті suspilne.media, фейсбук-сторінці, на інстаграм- та телеграм-каналах.

«Європейський Союз та Рада Європа працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» (надалі — Проєкт) є одним із трьох компонентів спільного проєкту Європейського Союзу та Ради Європи «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом задля зміцнення прав людини в Україні». Проєкт має на меті зміцнити роль медіа, їхню свободу та безпеку, а також суспільне мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в українському суспільстві відповідно до пріоритетів, зазначених у Плані дій Ради Європи для України на 2018–2022 рр., а також Угоді про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що була ратифікована у вересні 2014 року.