«Продам роботу. Дорого» — UA: ЛЬВІВ покаже розслідування про шахрайство проти заробітчан

«Продам роботу. Дорого» — UA: ЛЬВІВ покаже розслідування про шахрайство проти заробітчан

26 січ. 2022

У середу, 26 січня, о 21:00 дивіться на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема і на UA: ЛЬВІВ, документальне розслідування про шахрайство проти заробітчан — «Продам роботу. Дорого». Журналісти Суспільного дослідили ринок рекрутингу українців на роботу за кордоном та розслідували найбільш поширені схеми шахрайства. Прем’єра проєкту відбулася восени на телеканалі та ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ.

У розслідуванні телеглядачам розкривають схему шахрайства, за допомогою якої ошукали близько трьох сотень українців. Герої фільму розповідають про свій досвід, який стане у пригоді кожному, хто цікавиться виїздом на роботу за кордон. Люди втратили останні, а деколи й позичені гроші, проте так і не отримали обіцяного працевлаштування.

Водночас автори фільму викривають недоліки роботи державних органів України, які мали б захистити заробітчан від шахрайства. Як зазначила раніше шеф-редакторка проєкту Інна Білецька«цей фільм для тих, кому цікаво зрозуміти, як працює ринок працевлаштування українців в інших країнах, та про те, як заробляють на заробітчанах».

Авторка розслідування, журналістка Анна Калаур, зауважила — помилково вважати, що жертвами шахраїв стають лише надто довірливі чи необізнані люди, бо компанії-посередники можуть мати «ідеальну репутацію, всі документи, персонал і навіть державну ліцензію». Розслідування розповідає про одну з таких компаній, яка «ошукала сотні людей»

Чи контролює держава ринок працевлаштування за кордоном? Як не стати жертвою шахраїв? Відповіді на ці питання — дивіться  у стрічці «Продам роботу. Дорого» на регіональних телеканалах Суспільного. Онлайн-трансляція — на сайтах філій. 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.