«Історії (пост)індустріального Львова». Де дивитися усі епізоди

«Історії (пост)індустріального Львова». Де дивитися усі епізоди

29 гру. 2021

У грудні глядачі регіональних телеканалів Суспільного побачили п`ять частин документального фільму «Історії (пост)індустріального Львова». Стрічка базується на розповідях львів’ян-працівників індустрії, унікальних документальних архівних відеокадрах та фотографіях. Героями фільму стали робітники заводів, що розгорнули виробництво у Львові в ІІ половині XX століття.

Кожна із п’яти частин проєкту розповідає про різні сфери життя повоєнного Львова. Перші два епізоди знайомлять глядача із підприємствами-гігантами, які відіграли для працівників-жителів міста ключову роль. 

У третій частині проєкту — про роль, яку відіграли підприємства у розбудові львівських житлових масивів. 

У 1980-х понад третина мешканців Львова працювали в промисловості. Як індустрія творила дозвілля та культуру для своїх працівників — йдеться у четвертому епізоді. 

Праця на заводах часто несла ризики для здоров’я. Підприємства Львова розбудовували мережу лікувальних і оздоровчих установ — від поліклінік до санаторіїв та баз відпочинку. Куди їздили у відпустку люди індустрії — дивіться у п`ятому епізоді. 

Фільм переміг у відкритому конкурсі проєктів «Створюй із Суспільним» у 2020 році. Над ним працювала команда Привіт/production спільно з Центром міської історії. Більше про авторів та передпоказ проєкту читайте тут. 

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Суспільне Львів — UA: ЛЬВІВ та Українське радіо Львів. Оперативні новини від команди Львівської філії Суспільного — на цифрових платформах: сайті suspilne.media, фейсбук-сторінці, на інстаграм- та телеграм-каналах. Онлайн слухати радіо та дивитися телеканал можна на сайті lv.suspilne.media.