Що і за які гроші будує родина міського голови Черкас на березі Дніпра — сьома серія проєкту «Лакмус»

Що і за які гроші будує родина міського голови Черкас на березі Дніпра — сьома серія проєкту «Лакмус»

5 лис. 2021

7 листопада о 19:45 на всіх регіональних телеканалах Суспільного в ефір вийде сьома серія проєкту журналістських розслідувань «Лакмус». Проєкт обрано до реалізації на відкритому конкурсному відборі «Створюй з Суспільним. Розслідування». Загалом, до ефіру заплановано вісім серій журналістських розслідувань від черкаської команди.

Будівництво на самому березі Дніпра розгорнула родина міського голови Анатолія Бондаренка. Що будують і де взяли гроші на це будівництво? Скільки ділянок придбала родина мера на березі Дніпра? За яку ціну їм продали цю землю? Ці питання досліджували журналісти проєкту «Лакмус».

Команда проєкту «Лакмус» звернулась за коментарями до міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, його дружини, депутатки Черкаської обласної ради, Валерії Бондаренко. Також до зйомок залучили експертів — рієлторів, агента з операцій із нерухомістю та юриста.

Нагадаємо, у першій серії проєкту «Лакмус» йшлося про зловживання на харчуванні у дитячих садочках. Автори зазначали, що саме небайдужість людей часто є каталізатором для подолання корупції.

У другій серії журналісти-розслідувачі зʼясовували, як виділяють землю учасникам АТО/ОСС

Як у Черкасах ремонтують дороги та тротуари і хто на цьому заробляє — дивіться у третьому випуску програми «Лакмус».

Серія «У пошуках інвестицій» доступна для перегляду за посиланням.

П’яту серію про «зелені» тарифи та води річки Рось дивіться тут.

У шостій серії йшлося про батьківські внески у дитячих садочках. Журналісти з’ясовували  де межа між благодійною допомогою і поборами. 

Нагадаємо, слухати й дивитись ефіри Суспільного Вінниці можна також онлайн на сайті філії.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

На Львівщині це — телеканал UA: ЛЬВІВ і Українське радіо Львів. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.